Cele mai vizionate filme românești în 2018

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 01 octombrie 2019, 10:15
Filmele românești au fost la mare căutare în anul 2018, când în doar cinci săptămâni de la lansare, „Moromeții 2” a fost vizionat de peste 173.000 de persoane, generând încasări totale de 2.268.421 lei.

Weekendul de debut al continuării lungmetrajului lansat în urmă cu trei decenii a fost şi cel mai bun din toate timpurile al unui film românesc – cu încasări de 1.014.189 de lei.

Filmul lui Stere Gulea, produs de Oana şi Tudor Giurgiu prin Libra Film, îi are în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele, Iosif Paştină şi Dana Dogaru. Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica autorului teleormănean.

Documentarul „România neîmblânzită”, regizat de Tom Barton-Humphreys şi narat de Victor Rebengiuc, s-a clasat pe locul al doilea între producţiile româneşti lansate în 2018. El a avut premiera pe 13 aprilie şi a rulat timp de 16 săptămâni în cinematografele din ţară. Filmul a fost vizionat de 81.426 de spectatori şi a generat încasări de 1.157.400 de lei.

Comedia „Pup-o, mă!”, debutul în lungmetraj al regizoarei Camelia Popa, ocupă locul al treilea, cu 23.527 de spectatori şi încasări de 379.515 lei. Filmul lansat pe 26 octombrie îi are în distribuţie pe Constantin Cotimanis, Cătălina Grama şi Alexandru Pop.

Top 10 cele mai vizionate filme românești în 2018

  1. Moromeții 2
  2. România neîmblânzită
  3. Pup-o, mă!
  4. Povestea unui pierde-vară
  5. Coborâm la prima
  6. Secretul fericirii
  7. Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari
  8. Soldaţii. Poveste din Ferentari
  9. Charleston
  10. Pororoca

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este al şaselea lungmetraj al lui Radu Jude şi al doilea al lui propus pentru o nominalizare la Oscar. El a avut premiera în cinematografe pe 28 septembrie. Pelicula, cu Ioana Iacob în rol principal, a fost şi primul film românesc recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary.

Sursă foto: 123rf.com

Îți recomandăm și topul celor mai bune filme românești, vechi și noi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter