Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cai sălabtici, dealuri de granit, construcţii misterioase de piatră şi mlaştini dezolante au făcut din parcul Dartmoor locul perfect pentru ca Steven Spielberg să filmeze aici „War Horse”.
Situat în sudul comitatului Devon din Anglia, Dartmoor este un loc mistic şi pitoresc, tipic peisajului britanic, ceea ce a inspirat de-a lungul timpului scriitorii celebri, ca Sir Arthur Conan Doyle şi Agatha Christie.

Un pământ damnat în romanele scriitorilor, Dartmoor este un loc mlăştinos stăpânit de ceaţă şi ploaie, dar care l-au tranformat într-un decor favorit pentru tema acestei pelicule care a impresionat deja criticii de film din toată lumea.
Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori

„War Horse” (Calul de luptă) este o dramă din timpul Primului Război Mondial având în centru povestea unui tânăr, pe nume Albert, şi a armăsarului acestuia, Joey. După ce calul este vândut şi trimis în focul bătăliei, tânărul pleacă în Franţa pentru a-şi salva prietenul.

Dar pentru că poveştile nu pot zugrăvi singure un film, regizorii s-au orientat spre peisaje dintre cele mai spectaculoase prin care să accentueze conflictele dramatice şi să oglindească emoţiile poveştii.

Iată câteva dintre cele mai fabuloase peisaje din filme care au jucat un rol important în producţiile cinematografice.

Maroc – Gladiatorul

Care ce aleargă răscolind praful de pe câmpul de luptă, bătălii sângeroase şi gladiatori în imensa arenă, toate aceste imagini din „Gladiatorul” lui Ridley Scott au fost filmate în Maroc, în imensul castel de nisip Aït Ben Haddou.
Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori

Tunisia – Star Wars

Regizorul american George Lucas a folosit peisajul fabulos din Matmata ca fundal memorabil pentru acţiunea primului film din trilogia „Star Wars”.

Platorul de filmare a episodului 4 din Star Wars, panorama din oraşul Matmata a redat exact ideea de că luptele se dau într-o cu totul altă galaxie decât a noastră.
Fanii au rămas uluiţi să descopere că locul acesta este cât se poate de pământesc.
Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori

Thailanda – The Beach

Filmul poate că nu a impresionat prea tare, însă cadrul în care este filmată toată pelicula i-a fascinat chiar şi pe cei care nu erau fani ai regizorului Danny Boyle sau ai lui Leonado Dicaprio.
Cea mai mare parte a scenelor din film au fost realizate pe insula Phi Phi Leh, in Maya Bay.
Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori

Valea Caşmirului –  A Passage to India

Un mare iubitor al naturii, faimosul cineast David Lean a ales ca loc pentru ecranizarea romanului lui E.M. Foster,  „A Passage to India”, panorama splendidă din Valea Caşmirului, din India.

Cu toate acestea, regizorul a devenit celebru datorită unuia dintre primele sale filme, „Brief Encounter”, turnat aproape în întregime într-o gară britanică.

Noua Zeelandă – Stăpânul Inelelor

Decizia lui Peter Jackson de a filma Stăpânul Inelelor în Noua Zeelandă a parut unora o alegere patriotică poate. Însă, adevărul este că nicăieri în lume nu există un peisaj mai grăitor decât parcul Naţional Tongariro pentru cunoscuta producţie. pentru acelaşi film, Jackson a folosit de asemenea şi imagini din Matmata, pe lângă cele din Noua Zeelandă.
Dartmoor şi alte peisaje din lume care i-au fascinat pe regizori
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter