Cele mai frumoase desene animate din copilărie

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un film care a insuflat multora dorinţa pentru dreptate şi adevăr, producţia japoneză Sailor Moon” a fost, fără echivoc, unul dintre cele mai urmărite desene animate în anii ’90.
 
Usagi Tsukino, care trăieşte o viaţă normală de elevă, o găseşte într-o zi pe Luna, o pisică vorbitoare. Harul nemaîntâlnit al pisicii îi dezvăluie lui Usagi că lumea riscă să fie atacată de Regatul Întunecat, care încearcă să distrugă lumea.

Pentru a lupta împotriva întunericului şi a forţelor rele, Usagi devine Sailor Moon care, însoţită de curajoasele luptătoare Sailor Marte, Sailor Mercur, Sailor Venus şi Sailor Jupiter, va lupta să recucerească Regatul de dinainte. 

Pentru o cauza nobilă luptă şi „Captain Planet”, care a preconizat corect încă de pe atunci amploarea dezastrelor ecologice.  

În ajutorul lui sar cei cinci prieteni, care vin din ţări şi continente diferite, reprezentând fiecare câte un element vital: Kwame (Pământ) din Africa, Wheeler (Foc) din SUA, Linka (Vânt) din Rusia, Gi (Apă) din Asia şi Ma-ti (Dragoste) din America de Sud.
 
Căutând şi mai adânc în amintiri, unul dintre cele mai vechi desene animate vine din Rusia şi se numeşte „Nu zaietz pagadi„. Un lup flămând care încearcă prin orice mijloace şi numeroase invenţii să prindă un iepuraş drăguţ care îi cam dădea bătăi de cap.  

Cum ar fi fost însă copilăria fără „Tom şi Jerry”? Cu siguranţă, nu la fel de frumoasă.

Tom şi Jerry” simbolizează istoria filmului animat, un serial care a fascinat generaţii întregi de-a lungul a 45 de ani, de la producerea primei serii.  
 
Fiecare episod aduce o nouă aventură în care Tom, motanul frustrat, încearcă să-l prindă pe Jerry, care se dovedeşte mai inteligent decât el. Să recunoaştem însă că în ajutorul lui Jerry vine şi buldogul Spike, stăpâna casei Mami DoiPAntofi, sau neastâmpăratul şoricel Tuffy.  
 
Pentru cine îşi mai aduce aminte, Michelangelo, Leonardo, Donatello sau Raphael nu au fost doar pictori celebri, ci şi patru eroi îndrăgiţi, „deghizaţi” în ţestoase. 
 
„Ţestoasele Ninja”
erau luptători antrenaţi de Splinter, un maestru înţelept şobolan, înnebunite după pizza şi care nu ezitau niciodată să lupte împotrivă adversarilor de tot felul. Cele mai multe probleme însă veneau din partea eternului lor rival, temutul Shredder, liderul Foot Clan.

Povestea lor începe tocmai în 1984, când personajele au apărut într-o revistă de benzi desenate. Deşi începuturile „ţestoaselor” au fost modeste, astăzi se număra printre preferaţii copiilor din toată lumea.  
  
Imposibil să nu îţi aminteşti de „Ştrumfii” cei poznaşi. Un film apărut în 1981, în trei serii animate, vreme suficientă în care micuţii omuleţi albaştri să se confrunte cu tot felul de probleme şi aventuri neobişnuite.   
 
O veste bună pentru cei care au urmărit cu sufletul la gură peripeţiile piticilor: anul acesta Papa Smurf, Smurfette şi personajul negativ Gargamel apar în varianta 3D.
  
Ratonii/The Raccoons”, o poveste frumoasă, similară cu cea a strumfilor, în care personajul negativ Cyril Sneer, un afacerist obsedat de bani, doreşte să distrugă şi să industrializeze pădurea Evergreen locuită de ratoni. Planurile acestuia sunt spulberate de către ratoni şi câteodată chiar de fiul acestuia, Cedric.
 
Dacă nu îţi plăcea spanacul, Popeye Marinarul te-a convins măcar să îl încerci. Celebrul erou de desen animat a fost la început un erou de benzi desenate şi a apărut pentru prima data în 1929.  
 
Nici măcar creatorul sau, Elzie Crisler Segar, nu bănuia că acela era doar primul pas al unei poveşti parcă fără sfârşit.  
 
Popeye era un marinar care vorbea într-un fel aparte, avea antebraţe musculoase şi pufăia dintr-o pipă grosolană. El avea şi o iubită, pe Olive Oyl, pe care personajul negativ, uriaşul Bluto (mai târziu Brutus) încearcă mereu să o cucerească. din acest motiv ei se luptă în permanenţă, doar că Popeye le va câştiga întotdeauna cu ajutorul spanacului, care îi da o forţă supraomenească.  
 
Ciocanitaorea „Woody/Woody Woodpecker” continuă să răsune şi acum în mintea multor copii. 
 
Este unul dintre cele mai longevive ciocănitoare, desenul animat fiind inventat în 1940 şi poate fi urmărit şi acum la televizor.  
  
Dacă personajul tău preferat este „Donald Duck”, eşti la fel de norocoasă, căci pe neastâmpăratul răţoi îl poţi urmări încă pe micile ecrane.  

Alături de Donald Duck, personajele populare „Mickey Mouse” şi „Bugs Bunny„, plăsmuite de Walter Disney, rămân unele dintre cele mai cunoscute şi apreciate desene animate din toate timpurile.  

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter