Ce trebuie să faci dacă ai căzut între șinele de la metrou

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 13 decembrie 2017, 17:29
După ce aseară o tânără de doar 25 de ani a murit ca urmare a faptului că a fost împinsă în fața metroului de o femeie de 36 de ani, pe nume Magdalena Şerban, care a fost reținută a fost reţinută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, polițiștii atrag atenția cetățenilor cu privire la ceea ce trebuie făcut în cazul în care se întâmplă ca o persoană să cadă între șinele de la metrou. În unele stații există posibilitatea trecerii de pe o linie pe alta sau există spațiu liber între linii, spațiu în care o persoană să se poată adăposti în caz de urgență, însă, din cauza arhitecturii folosite, nu este o regulă general valabilă.

Dacă metroul intră în stație și timpul pentru a te salva ține de fracțiuni de secunde, atunci, pentru a evita impactul direct cu trenul, se recomandă ca persoana în cauză să se așeze între șinele de metrou, în poziția culcat, cu mâinile cât mai apropiate de corp. Distanța dintre corpul trenului și pământ este de aproximativ jumătate de metru și, dacă poziția este corectă, ar trebui să nu se întâmple nimic.

De asemenea, o altă variantă care poate salva viața unei persoane căzută între șine este să alerge în direcția de mers a metroului, până după punctul în care oprește primul vagon. Însă această variantă poate fi aplicată doar dacă persoana în cauză se află aproape de capătul peronului și timpul îi permite să facă manevra. Apoi, ajunsă în fața primului vagon să strige și să facă semne către conducătorul metroului.

Se recomandă ca în așteptarea metroului, călătorii să stea cât mai departe de banda de siguranță marcată. Pe lângă existența unor posibile astfel de cazuri tragice, ca cel de marți seară cînd tânăra a fost efectiv împinsă în fața metroului, există și pericolul ca unei persoane să i se facă rău și să cadă peste șine.

Citește și – Cine este Alina Ciucu, tânăra care a fost ucisă marți seara la metrou

Citește și – Ce a declarat mecanicul metroului care a lovit-o pe tânăra împinsă de criminală pe șine

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter