Când va avea loc Noaptea Albă a Filmului Românesc, ediția a IX-a

De Oana Dinu, pe
Noaptea Albă a Filmului Românesc a ajuns la ediția a IX-a, iar publicul v-a putea urmări filme în premieră și filme premiate la festivaluri internaționale importante.

Pe lângă cele mai bune filme ale anului 2018 și producțiile care s-au remarcat de-a lungul timpului ce vor putea fi vizionate pe marile ecrane din capitală, vor exista și sesiuni de dialog cu o parte dintre realizatorii acestor pelicule, conform Adevărul.ro.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 21 septembrie, iar filmele vor fi proiectate până noaptea târziu. Printre proiecțiile pe care spectatorii le vor putea viziona înainte de lansarea în cinematograf se numără și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019.

Tot înaintea lansării în cinema ajung și filmele „Dacii Liberi”, regizat de Andrei Gorgan şi Monica Lăzurean Gorgan și „Secretul fericirii” în regia lui  Vlad Zamfirescu.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc și lansarea oficială în cinema a celui mai nou film semnat de Paul Negoescu, câştigător la TIFF al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru debut în 2013 – „O lună în Thailanda”, care reprezintă povestea unui pierde-vară, o comedie dulce-amară filmată pe străzile Bucureştiului, cu Alexandru Papadopol în rolul principal.

Cinefilii vor putea vedea și „Pororoca”, film regizat de Constantin Popescu, care a primit la festivalul de la San Sebastian Premiul pentru cel mai bun actor pentru Bogdan Dumitrache.

Printre producțiile alese, va fi prezent și documentarul „Popeasca”, un omagiu adus regretatei actriţe Stela Popescu, realizat dintr-un colaj de materiale audio-vizuale din 1958 şi până în prezent, conform News.ro.

Citește și: 

Cine este românca numită Ministrul Sportului în Franța

Dealurile de Ciocolată, un loc unic în lume. Unde se află

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter