Când se aprind luminițele de Crăciun în București

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 decembrie 2017, 13:19
Capitala și marile orașe din țară încep să îmbrace haine de sărbătoare. Mai este doar o lună până la Crăciun, iar pregătirile sunt în toi.

Când se aprind luminițele de Crăciun în Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că va da startul Sărbătorilor de iarnă, joi, 1 decembrie, în Piaţa Constituţiei de unde se va aprinde şi iluminatul festiv de Crăciun.

 „Iluminatul festiv de anul acesta din Bucureşti îl puteţi vedea de 1 decembrie, de Ziua Naţională a românilor, şi va conţine şi elemente tradiţionale, în contextul în care vom sărbători şi Centenarul Marii Uniri”, a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

De asemenea, în Piaţa Constituţiei va fi amenajat un brad înalt de 30 de metri, decorat cu sute de beculeţe, precum şi o zonă cu scena Naşterii Domnului şi un patinoar cu intrare liberă, iar meşteşugarii şi artiştii plastici vor face demonstraţii în prelucrarea sticlei şi lemnului şi în realizarea decoraţiunilor personalizate de Crăciun.

Când se aprind luminițele de Crăciun în alte orașe

Sibienii sunt singurii care se bucură deja de iluminatul specific Sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost deschis pe data de 17 noiembrie, în prezența a 10.000 de oameni, iar conceptul de iluminat este spectaculos. Proiecția grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va încânta cu siguranță vizitatorii.

La Cluj-Napoca, startul Sărbătorilor de iarnă se dă pe 24 noiembrie, când va fi deschis și târgul de Crăciun din Piața Unirii. Anul acesta, Crăciunul va fi însuflețit de un nou concept, concretizat printr-o aranjare diferită a spațiului din Piața Unirii, o abordare nouă a activarilor, standurilor și evenimentelor care strâng toți membrii familiei laolaltă, anunță organizatorii.

Timișoara „îmbracă” haine de sărbătoare pe 25 noiembrie, când va fi deschis și târgul de Crăciun. Evenimentul, denumit „Crăciun la Cetate”, este organizat la Bastionul Maria Therasia de Muzeul Național al Banatului și va fi deschis până pe 7 ianuarie 2018.

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei se va deschide de 1 decembrie în Piaţa Constituţiei, urmând să rămână deschis publicului zilnic până pe 27 decembrie. În cadrul târgului vizitatorii vor găsi peste 100 de căsuţe cu produse tradiţionale româneşti, jucării şi costume populare, dar şi un carusel şi un patinoar. Anul acesta în târg va fi amenajat un brad înalt de 30 de metri decorat cu mii de beculeţe colorate, precum şi Casa lui Moş Crăciun, unde vor fi organizate şi ateliere de creaţie pentru copii.

Cei mici îl pot întâlni pe Moş Crăciun de pe 16 până pe 24 decembrie, între orele 11.00 – 13.00 şi 17.00 – 22.00. Casa lui Moş Crăciun poate fi, însă vizitată începând cu 1 decembrie în acelaşi interval orar, copiii putând să îi vadă pe spiriduşii moşului: Pacheţică, Prăjiturică, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi Povestitorul.

Totodată, în fiecare seară vor avea loc spectacole de muzică şi dans, iar printre cei 1000 de artişti care vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei se numără Loredana, Smiley, Direcţia 5, Bere Gratis, Viţa de Vie, Fuego, Ştefan Hruscă şi grupuri de colindători.

Citește și – Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Citește și – Cât durează vacanța de iarnă 2017 – 2018

Foto – Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter