Istanbul locul unde îşi dau întâlnire Europa şi Asia

De Lumea Femeilor, pe

Bizanţ, Constantinopol sau Istanbul, spune-i cum vrei, dar un lucru este cert: capitala Turciei te va fermeca, datorită spiritului cosmopolit care transpare la fiecare pas
Dacă vei ajunge aici, sunt şanse foarte mari să te întorci acasă cu un suvenir aparte: un covor. Iar investiţia va fi una cât se poate de bună, pentru că ţesăturile sunt deosebite şi de bună calitate. Ba, mai mult, vei putea asista la ţeserea propriului covor! Un alt lucru bine de ştiut este că vânzătorii sunt foarte insistenţi şi vor încerca să tragă la propriu de tine pentru a intra în magazinul lor. Aşa că fii pregătită să fii luată cu asalt de comercianţi dornici să-şi vândă marfa.

Aromele lui Allah

Spre deosebire de musulmanii arabi, turcii sunt mult mai practici, au un simţ al afacerilor mult mai dezvoltat. Astfel, ei sunt maeştri în ale vânzărilor şi pot reuşi cu brio să îţi vândă din nou un produs pe care tocmai l-ai cumpărat din altă parte! Baclava plutind în miere, rahat cu  diverse  arome. Condimente care mai de care mai colorate şi mai înmiresmate vei găsi la Bazarul de mirodenii. De asemenea, seara te poţi delecta cu o narghilea de mere, mentă, trandafiri şi lista poate continua…

Strâmtoarea cea mai strâmtă

… se numeşte Bosfor şi face legătura între Marea Neagră şi Mediterană, de aceea traficul pe această „rută” este intens. Podul Galata este foarte important deoarece face legătură între cele două părţi ale oraşului: cea europeană şi cea asiatică. Pescuitul este o activitate foarte populară şi încă de la primele ore ale dimineţii vei vedea nenumărate undiţe atârnând deasupra podului. Iată ce alte obiective turistice mai poţi vizita.

Mai aproape de divinitate

Indiferent de religia pe care o ai, dacă ajungi în Istanbul este păcat să nu vizitezi şi câteva moschei: Yen (se află în apropierea podului Galata şi a bazarului de mirodenii), Aya Sofia (construită acum 1.500 de ani), moscheea lui Suleiman Magnificul: (una dintre cele mai frumoase din Istanbul) sau cea a paşei Sokollu Mehmet (elementele decorative te vor fascina).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter