Gura Portiţei: Locul în care nu se aude nimic

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Luni, 20 septembrie 2021, 14:16

Dacă eşti în căutarea liniştii nealterate, ai ajuns unde trebuie. Portiţa este “uşa“ spre un univers aparte, pentru oameni aparte
După un drum cu vaporaşul de aproximativ o oră, cu plecare din Jurilovca, ai ajuns la Gura Portiţei sau Portiţa, cum i se mai spune.  Nu îţi va trebui mult să faci o pasiune din acest loc: aici îşi dau rendez-vous marea şi delta. Lişiţe, cormorani, pescăruşi sunt martori fideli la romanticul eveniment. Suficient de fideli să ţi se facă dor de ei, imediat ce dispar în liniştea cerului.

De ce i se spune aşa

Denumirea sugestivă a locului ascunde şi o explicaţie de natură geografică: în punctul acesta se vărsa complexul lagunar Razim-Sinoe (destinaţia finală a râurilor dobrogene) în mare (în timpul fluxului se poate întâmpla şi invers)- în anii 70’, comunicarea dintre lacul Goloviţa şi Marea Neagră a fost închisă.

Ce trebuie să ştii

Dacă nu preferi varianta “cazare la cort” (cu toate că astfel “guşti“ mai bine apusurile şi răsăriturile), este bine să îţi faci o rezervare pentru a fi sigură că vei avea unde dormi. Înarmeză-te cu soluţii, pastile şi spray-uri pentru ţânţari. Şi pregăteşte-te pentru un festin culinar pe bază de peşte, în toată cinstea!

Aventură sau “în dulcele stil clasic“

După planuri, vreme şi temperament, poţi încerca, fie o scurtă călătorie spre Periboina (ajutată de măiestria vâslaşilor din zonă), fie băi de soare, de mare şi de… relaxare maximă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter