Călătorii: Borşa, locul în care liniştea înseamnă linişte

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 18:08

Prinde cele dintâi reprezentaţii ale toamnei într-un ţinut în care culorile se confundă cu strălucirea grea a metalelor preţioase
A început de mult numărătoarea inversă a zilelor sufocante. Vremea este mai îngăduitoare dar, în egală măsură, şi mai capricioasă. Profită de zilele frumoase într-un ţinut care, deşi îndepărtat, vine să te întâmpine cu oferte care mai de care: drumeţii montane la pas sau cu telefericul, distrac- ţii pentru cei mici, delectare, relaxare şi plăcerea de a descoperi locuri noi.

Unde se află

Staţiunea Borşa este localizată în apropiere de trecătoarea Prislop şi se adăposteşte la poalele munţilor Rodnei. Apreciată de împătimiţii sporturilor de iarnă, regiunea rămâne la fel de generoasă şi toamna. Astfel, ai posibilitatea să vezi locuri mai puţin accesibile în sezonul hibernal.

Atracţiile zonei

De la pensiunea Teleferic poţi ajunge, în aproximativ două ore, la Casacada Cailor, cea mai înaltă cascadă în trepte din România. În zona complexului turistic găseşti cariera de piatră, iar mai sus, pe culmile montane, Pietrosul Rodnei, lacul Iezer, Puzdrele. Nu rata nici  lacul Lala, lac glaciar, localizat sub vârful Ineu. Bisericuţa de lemn din Borşa de Jos are trei secole de vieţuire în spate şi este trecută pe lista monumentelor istorice. Dacă simţi nevoia unei relaxări „la cald”, la numai 14 km de Borşa, se află Sângeorz Băi – un adevărat miracol pentru boli de diverse feluri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter