Experienţe de neratat în Rhodos

De Libertatea pentru femei, pe

Cea mai însorita dintre insulele Greciei, Rhodos, e un pachet
complet de vacanţa, cu briza placuta şi Marea Egee care uda
frumoasele plaje cu nisip. Te aşteapta un oraş medieval sa-l
explorezi, relaxare totala şi delicii culinare.
Daca vrei sa gaseşti adevaratul spirit al exoticei insule, exploreaza Strada Cavalerilor şi vei face o incursiune în secolul al XIV-lea, pe lânga cladirile care respecta aceeaşi armonie cromatica, pe lânga felinarele care amintesc de lampile cu ulei, pe fundalul sonor creat de fântâna din gradina Mansion Villaragut. Vei descoperi strazi înguste pietruite, curţi deschise, ruine antice, pieţe acoperite, bazaruri, biserici, moschei şi muzee. Palatul Marilor Maeşti, Muzeul Arheologic şi relaxarea în gradinile frumos aranjate chiar sub metereze sunt doar câteva dintre atracţiile itinerariului tau.
Călătorii: La mare, în Bulgaria

La vânatoare de… amintiri

Straduţele întortocheate te poarta spre buticurile unde mulţi meşteşugari şi artizani dau forma unor suveniruri unice. Cumpara dantela lucrata manual, bijuterii din aur şi argint, haine din piele, precum şi obiecte din ceramica colorata. Gaseşti şi ustensile frumoase sculptate în lemn de maslin, plus celebrul ulei de masline extravirgin, masline proaspete şi vin parfumat. Cauta neaparat şi bunataţile locale: gemuri, compot de fructe, miere şi nuci conservate în miere, un deliciu şi pentru prietenii de acasa. De asemenea, uita-te dupa batoanele de nuga şi fistic caramelizate şi dupa mirodenii: oregano şi busuioc dulce care stau alaturi de plantele binefacatoare.

Delicii culinare

În oraşul vechi Rhodos te aşteapta Taverna Alexis, gazduita de o cladire istorica minunata. Pe acoperişul sau vei descoperi o gradina ticsita cu tufe de trandafiri, hibiscus şi bougainvillea, care îţi ofera o vedere panoramica asupra oraşului medieval şi a portului Mandraki. Proprietarii respecta tradţiile moştenite de la bunicul lor, selecteaza peştele din port şi folosesc legume din gradina pentru a pregati porţii generoase de fructe de mare, cu scoici proaspete şi caracatiţa, dar şi peşte dorada rumenit la gratar, apoi te cuceresc cu desertul: iaurt cremos cu gem de nuci.
GOLFUL LUI ANTHONY QUINN
Adevarata evadare este staţiunea Faliraki, acolo unde vei gasi o serie de golfuri si golfuleţe cu nisip fin marginite de pini, zeci de şezlonguri colorate şi umbrele, precum şi facilitaţi pentru practicarea sporturilor nautice. Petrece câteva momente pe plaja din golful Anthony Quinn, formata din stânci, cu ape de smarald, ideale şi pentru scufundari. Golful a devenit faimos dupa ce a aparut în filmul „Tunurile din Navarone”, iar Quinn a fost atât de placut surprins de aceste locuri, încât si-a cumparat o casa în apropiere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter