Boala somnului: Oameni care suferă de afecţiuni ciudate

De Diana Zagrean, pe

De la femeia care doarme câte 4 luni odată, la bărbatul care adorame instantaneu atunci când este gâdilat, iată câţiva oameni care suferă de afecţiuni ciudate ale somnului.
Sindromul Frumoasa Adormită
Această dereglare a somnului poartă numele de Sindromul Kleine-Levin şi se manifestă sub forma unor sesiuni prelungite de somn, de până la 19 ore pe zi, timp de până la 62 de zile. O tânără de 17 ani din Statele Unite care suferă de această boală ciudată s-a dus la culcare în luna noiembrie şi s-a trezit abia în ianuarie.
Bărbatul care adorame când este gâdilat
Larry, americanul din imagine suferă de o afecţiune extrem de rară, care se aseamănă cu epilepsia. În momentul în care este gâdilat, omul leşină sau adoarme aproape instantaneu. Acest lucru se întâmpla din cauza unui scurt circuit nervos care se petrece atunci când este gâdilat insistent. Priviţi cum adoarme când prietenii lui de la facultate îl gâdilă.


Profesoara care adoarme dacă o supără elevii
Iată un exemplu de profesoară iubită de toţi elevii. Ea nu se poate enerva pe ei, deoarece femeia suferă de o formă rară de narcolepsie. Boala ciudată o face să adoarmă brusc ori de câte ori se supără, râde sau simte emoţii puternice, cum ar fi ruşinea, bucuria sau frica. Ea a învăţat să ducă o viaţă relativ normală, controlând impulsurile nervoase prin bătăi ritmice de picior. Orice stres sau emoţie o fac să se prăbuşească într-un somn superficial.
Sexsomnia
Deşi pare o glumă, această boală a somnului este serioasă şi a distrus deja câteva căsnicii. Total diferită de somnambulism, sexsomnia presupune că cel care suferă de această boală ciudată se ridică din pat în miez de noapte, face sex cu un străin şi se întoarce acasă, pentru ca dimineaţa să nu-şi amintească absolut nimic din ce s-a întâmplat. Există cazuri de femei din America de Sud care au rămas gravide astfel şi au crezut că a fost vorba de imaculata concepţie.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter