De ce afecțiune suferă Delia? Provoacă anxietate, furie sau chiar stări de panică

De Unica.ro, pe

Recent, potrivit Spynews, Delia (38 de ani) a dezvăluit în mediul online că suferă de o afecțiune mai puțin cunoscută. Afecțiunea provoacă anxietate, furie sau chiar stări de panică.

De ce afecțiune suferă Delia? Provoacă anxietate, furie sau chiar stări de panică

Misofonia este cunoscută și ca sindromul sensibilității la sunete. În urma unui studiu, s-a descoperit că persoanele care suferă de misofonie au o structură diferită a creierului. Din această cauză, reacționează atipic la auzul anumitor sunete.

Această hipersensibilitate apare înainte de pubertate. Cercetătorii vorbesc despre misofonie ca fiind relativ nouă, neexistând criterii concrete pentru a fi diagnosticată.

În general, primele simptome ale sale apar între 9 și 12 ani, iar afecțiunea este întâlnită mai mult în rândul femeilor decât al bărbaților, arată CSID.ro.

Persoanele care suferă de misofonie pot avea un IQ mai mare, iar declanșatorul stărilor de anxietate poate fi un sunet provocat de părinți sau de un membru al familiei (plescăit, sorbit, etc.). De asemenea, misofonia poate fi ereditară, mai arată aceeași sursă.

Din anul 2012, Delia este căsătorită cu managerul Răzvan Munteanu. „Delia nu acceptă sfaturi. Este atât de cu capul pe umeri, încât indiferent ce furtuni ar veni peste ea, ea merge pe drumul ei drept.

A avut bunul simț și și-a văzut de drum. Eu nu știu dacă simte că îi lipsește un copil. Ea vede la Oana [sora ei mai mică], i-ar plăcea, dar nu știe. Și dacă nu o fi, asta e. În viața asta trebuie să sacrifici ceva, ca să construiești altceva.

Iar la ea chiar așa este. Pentru că văd. Ea nu se vede altfel. Lumea o judecă că e disperată după bani, dar nu are nicio treabă. (…) Eu nu știu dacă cineva o înțelege și o iubește mai mult decât Răzvan.

Eu nu i-am auzit să se contrazică niciodată. Nu am văzut un alt bărbat mai iubitor, atent și drăgăstos. A răsplătit-o Dumnezeu din plin”, spunea mama artistei, Gina Matache, în urmă cu ceva timp, potrivit Antena Stars.

Foto: Instagram

Citește și:

Ce frumoasă este soția lui Vlad Miriță! Împreună au un fiu, Iustin, în vârstă de 2 ani

Claudia Neghină este însărcinată! A dezvăluit sexul bebelușului și numele

Fiica Andreei Esca, Alexia Eram, și-a cumpărat primul apartament

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter