Cu ce afecțiune se confruntă încă din adolescență Oana Matache, sora Deliei

De Unica.ro, pe

Sora Deliei, Oana Matache, se luptă încă din adolescență cu o afecțiune pe care este nevoită să o țină sub control. Recent, în mediul online, solista a dezvăluit cum face acest lucru. Totodată, Oana a vorbit despre momentul în care a aflat că suferă de această boală.

Artista s-a căsătorit cu soțul ei, Răzvan Miheț, în luna mai a anului 2017. Perechea este, așadar, căsătorită de 4 ani și formează un cuplu de 5. Împreună au doi copii, o fiică și un fiu, Jessica și Bogdan, în vârstă de 3 și, respectiv, 1 an.

Cu ce afecțiune se confruntă încă din adolescență Oana Matache, sora Deliei

„Acum mulți ani, undeva prin adolescență, descopeream că am o mică leziune roșie pe braț, care se numește psoriazis. De atunci am făcut schimbări majore în viața mea și în rutina mea de îngrijire a pielii”, a scris Oana Matache pe Instagram.

Psoriazisul este, de fapt, o afecțiune a sistemului imunitar. Este o boală inflamatorie cronică, care afectează aproximativ 2% din populația generală. Printre simptomele sale se pot număra: mâncărimi ale pielii, uscăciune a pielii, pete roșii, piele crăpată sau care chiar sângerează.

Citește și:

Ce părere are Delia despre fosta relație a soțului ei cu Andreea Marin?

De ce afecțiune suferă Delia? Provoacă anxietate, furie sau chiar stări de panică

Cum se simte Gina Matache, mama Deliei, la două săptămâni de la operația de glandă tiroidă

Ce fel de mamă este Oana Matache

„De la copiii mei am învățat că, oricât de pregătit consideri că ești să ai copii și să ți-i educi, vremurile se schimbă în permanență. În ultima vreme mult mai accelerat decât înainte, zic eu. Surpriza este că habar nu ai pentru ce să-i pregătești. Și atunci trebuie să-i mai asculți și pe ei.

Să vezi ce nevoi au și care e mediul lor înconjurător. Și să nu te opui atât de mult. De exemplu cum e cu drama asta cu touch screen-ul și cu cât de nociv este telefonul sau smartphone-ul pentru copii”, mărturisea Oana anul trecut, pentru Ea.md.

„Nu avem restricții. Eu pun problema altfel. Ei se uită la televizor. Televizorul e undeva sus și departe de ei. Ei nu au acces la telefon decât foarte rar. Tabletă nu avem. Și merg pe ideea că trebuie să stăm cât mai puțin timp în casă. Pentru că dacă stai în casă, înseamnă că automat vor ceva ce nu e ok. Ori telefon, ori înghețată, ori altceva ce nu trebuie să vrea.

Dar, de exemplu, când sunt acasă bolnăviori sau nu putem să ieșim afară, nu am nicio problemă să se uite la desene special concepute pentru copii de vârsta lor. Desene educative, pentru dezvoltarea limbajului. Nu îi las să se uite la televiziunea prin cablu, nu-i las să vadă reclame, ș.a.m.d.”, mai spunea în același interviu.

Oana și-a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de doar 4 ani. „Părinții m-au înscris în corul de copii Allegretto”, ne mărturisea în urmă cu mai mulți ani. „Muzica e un mod de viață. Îi acord mai mult din jumătate de zi.

Gândindu-mă la instrumentale, concepte pentru sesiuni foto/video, versuri, costume pentru scenă, sesiuni de compoziție acasă sau în studio”, ne mai spunea Oana înainte să devină mamă.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter