Bill Cosby și Roman Polanski, excluși din Academia Americană de Film

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 04 mai 2018, 10:08
Actorul Bill Cosby și regizorul Roman Polanski au fost excluși din Academia Americană de Film, instituția care acordă premiile Oscar.

Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte și Științe Cinematografice s-a reunit marți seara și a votat excluderea actorului Bill Cosby și a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu noile sale standarde de conduită”, se arată într-un comunicat al Academiei, citat de The Guardian.

Citește și: Michael Douglas, acuzat de hărţuire sexuală

Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane”, potrivit comunicatului.

În luna decembrie 2017, instituția  apromulgat un nou cod de conduită destinat limitării hărțuirii în industria cinematografică.

Bill Cosby a fost găsit vinovat în data de 26 aprilie de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand, iar acum riscă 30 de ani de închisoare

Citește și: Steven Seagal, acuzat de hărţuire sexuală de actriţa Julianna Margulies

De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat, în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, Polanski a fost inculpat în anul 1977 în Statele Unite pentur violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter