Un film mut conduce în topul nominalizărilor la Globurile de Aur

De Nicoleta Galeteanu, pe

După mai bine de 80 de ani de la dispariţia fimului mut, un film fără sunet, alb-negru, conduce în topul nominalizărilor la Globurile de Aur 2012.
Realizat de regizorul francez Michel Hazanavicius, care nu a mai primit până acum niciun premiu, filmul mut „The Artist„, o comedie romantică alb-negru, a obţinut şase nominalizări la prestigioasa Gală de premiere a cinematografiei din ultimul an.

Filmul are aşadar şanse la categoriile „cea mai bună comedie sau musical” şi „cel mai bun actor/ actriţă în rol principal” (Jean Dujardin şi Berenice Bejo), „cel mai bun scenariu”, cel mai bun regizor”, cea mai bună coloana sonoră”.

Pentru acest film, regizorul va primi la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs de anul viitor distincţia „Sonny Bono Visionary”.

Cele mai bune filme ale anului sunt…

Topul producţiilor cu cele mai multe nominalizări este completat de peliculele „The Help” şi „The Descendants„, cu George Clooney în rol de actor şi regizor, care au obţinut fiecare câte cinci şanse la Globurile de Aur.

Pe lista celor mai bune filme ale anului se regăsesc totodată filmele „The Ides of March”, „Midnight in Paris” şi „Moneyball”, care au primit câte patru nominalizări, în timp ce „Albert Nobbs”, „Hugo” şi „My Week with Marylin” au primit câte trei nominalizări.

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta, categoria importantă este disputată de şase candidaţi, în loc de cinci cum se obişnuia. Acestea sunt: The Descendants, The Help, Hugo, The Ides Of March, Moneyball şi War Horse.

Surpize la Globurile de Aur

O atenţie cu totul neaşteptată (chiar două) i-a fost acordată Madonnei pentru filmul „W.E”, întâmpinat de critici cu răceală. Filmul a fost propus la categoriile „cea mai bună coloană sonoră” şi „cel mai bun cântec”.
Şi la secţiunea distribuţiilor avem parte de surprize. Jodie Foster şi Kate Winslet îşi vor disputa împreună trofeul pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar, amândouă, cu roluri în comedia neagră „Carnage.”

De altfel, sex-simbolurile masculine ale Hollywood-ului, George Clooney, Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt nu au fost omise din lista celor mai buni actori ai anului, aşa cum ne-au convins că sunt de fiecare dată.

De asemenea, Woody Allen ar putea înşfăca premiul pentru cel mai bun regizor cu ultimul său film, „Midnight in Paris„.

La categoria producţiilor străine concurează, printre altele, „The Flowers Of War” (China) cu Christian Bale, şi „The Skin I Live In” (Spain), cu Antonio Banderas.

Citeşte lista completă a nominalizărilor la Globurile de Aur 2012, pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter