Apocalipsa, din nou: Top 4 momente tragice în care lumea s-a sfârşit

De Diana Zagrean, pe

Data de astăzi, 12.12.2012 a stârnit un nou val de panică şi adepţii teoriilor despre apocalipsă au discutat aprins semnificaţia ei. Oamenii care trăiesc astăzi nu vor mai prinde o astfel de dată (următoarea va fi pe 01.01.2101). Iată alte câteva date la care omenirea şi-a ţinut respiraţia, crezând că vine sfârşitul lumii.

1910 – Cometa Halley

 
Deşi predicţii greşite despre Apocalipsă au mai fost şi în Antichitate sau Evul Mediu, lumea modernă a tremurat prima dată mai serios la un apel lansat de….lumea ştiinţifică.
Cometa Halley trece relativ des prin spaţiul cosmic din partea noastră de galaxie (odată la 75 ani), ceea ce înseamnă că poate fi văzută cu ochiul liber de două ori într-o viaţă de om.
Pe 18 mai 1910, oamenii de ştiinţă au dat alarma că norul de gaze din coada cometei Halley ar putea afecta populaţia planetei. Zvonurile despre o apocalipsă toxică s-au răspândit şi lumea a intrat puţin în panică. Aceasta a fost una dintre rarele ocazii în care ştiinţa a provocat panică în masă în legătură cu apocalipsa.

1999 – Eclipsa totală de soare

 
Şi eclipsa totală de soare din 1999 a stârnit ceva panică în Europa, datorită magnitudinii evenimentului cosmic.
Eclipsele au fost dintotdeauna un motiv de panică pentru populaţie, deoarece, în trecut, nimeni nu ştia de ce se face brusc întuneric în mijlocul zilei. Mituri despre monştri care devorau soarele sau vrăjitori răi care îl furau şi cereau tot felul de jertfe pentru a-l înapoia pe cer au circulat în aproape toate vechile culturi.
Cea din 1999 a avut apogeul chiar deasupra României, ceea ce a creat şi mai multă panică la noi. În plus, Banca Naţională a emis bancnote de 2000 de lei în ediţie specială limitată cu această ocazie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter