7 filme care îţi trezesc cheful de vacanţă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cheful de vacanţă este probabil nelipsit, cu atât mai mult cu cât vara pare că s-a instalat bine în termometre. De aceea, până la sosirea vacanţei, îţi propunem câteva filme bune…
…care îţi vor face aşteptarea mai uşoară, dar mai presus de toate, îţi deschid gustul pentru aventură şi călătorii.

Jurnalul de motocicletă/ The Motorcycle Diaries

Adaptarea unui jurnal ţinut de Ernesto Che Guevara pe când avea 23 de ani, filmul este un road-movie savuros, despre relaţia de prietenie dintre cei doi. Împreuna cu prietenul său Alberto Granado, cei doi pleacă pe o motocicletă în căutarea distracţiei şi a aventurii în Argentina, Chile, Brazilia şi Peru, înainte de a fi nevoiţi să ia viaţa în serios.

În sălbăticie/ Into the Wild

Un film cu totul impresionant, bazat pe romanul omonim scris de Jon Krakauer, „Into the Wild” te supune unei experienţe aproape reale care nu te lasă rece.
Filmul urmăreşte viaţa sportivului Christopher McCandless după alegerea sa extremă. După absolvire, atletul de performanţă îşi abandonează bunurile, îşi donează toţi banii în scopuri caritabile şi pleacă într-o drumeţie în Alaska pentru a trăi în sălbăticie.

Plaja/ The Beach

În regia lui Danny Boyle şi cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, The Beach este un fill extraordinar, cu locuri incredibile şi situaţii limită pentru adrenalina oricărui cinefil.

O insulă din Thailanda, considerată adevăratul paradis pe pământ, devine o obsesie pentru oameni din toată lumea. Richard, aflat cu prietenii în vacanţă în Asia, decide să dea de urmă acestei guri de rai.

Mănâncă, roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love

Poate că „Eat Pray Love” nu este tocmai cel mai bun film pe care să îl vezi când eşti la regim, dar cu siguranţă periplul Juliei Roberts în unele dintre cele mai frumoase locuri din lume este un adevărat ghid turistic.

Italia, India, Bali… Cine nu şi-ar dori o aşa „iluminarea spirituală”?

Un tren numit Darjeeling/ The Darjeeling Limited

Este una dintre cele mai savuroase călătorii cu trenul de care poţi avea parte, cu Owen Wilson, Adrien Brody şi Jason Schwartzman.

Condimentat cu umor şi neprevăzut, filmul îi urmăreşte pe cei trei fraţi care, după moartea tatălui lor şi dispariţia mamei, pleacă într-o călătorie cu trenul prin India pentru a regăsi pe ei înşişi.

O săptămână/ One Week

Emoţionant şi trist, filmul descrie o călătorie redată ca o  lecţie de viaţă.
Profesorul Ben Tyler este diagnosticat cu cancer în fază terminală şi află că are şanse mici să trăiască. Atunci se decide să cumpere o motocicletă veche şi să pornească în călătorie de-a lungul Canadei, pe coasta de Vest.

Înainte de răsărit/ Before Sunrise

Filmul este o frumoasă poveste de dragoste dintre un tănăr american şi o studentă din Franţa care se întâlnesc în trenul Budapesta – Viena.
Şansa celor doi apare în tren, unde Jesse îi propune lui Celine să îsi amâne întoarcerea în Franţa pentru o scurtă aventură prin Viena.

Foto:NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter