5 parodii geniale care te binedispun garantat

De Nicoleta Galeteanu, pe

Zicala cu loteria descrie multe situaţii, dar la fel de bine cred că merge aplicată şi atunci când mergi la cinema. Niciodată nu ştii dinainte dacă biletul şi-a meritat banii.
Pentru că multe filme cuceresc prin trailere sclipitoare, dar în realitatea filmul se dovedeşte o pierdere de timp. Şi bani.

Tocmai din acest motiv, îţi recomandăm cinci filme cu efect scontat. Dacă ai chef să râzi cu poftă, caută aceste parodii, care sunt mai mult decât comedii.

Airplane (1980)

Pilotul unui avion este răpus de un virus chiar în timpul zborului iar singura soluţie ca pasagerii să ajungă în siguranţă pe sol este ca cineva din avion să preia controlul. Adică Ted Striker, un fost pilot de război, pentru care pilotajul se dovedeşte a fi o adevărată psihoză.

Chiar dacă au trecut mai bine de 30 de ani de la producerea lui, „Avionul buclucaş” este una dintre cele mai reuşite filme de gen, ce parodiază producţiile cu dezastre aviatice.

Bazat pe filmul „Ora zero”, dar inspirat şi din „O lume nebună, nebună, nebună” sau „Febra de sâmbătă seară”, Airplane este regizat de David Zucker.
 

Top Secret! (1984)

 
O parodie în care şi-a făcut debutul Val Kilmer şi în care regizorii David Zucker şi Jim Abraham au introdus absolut de toate, de la nazişti, versiuni ale lui Elvis Presley şi până la scene inspirate din Sunetul muzicii, Laguna albastră, Casablanca.
 

Young Frankenstein (1974)

Un omagiu adus filmelor inspirate de celebrul roman Frankenstein al lui Mary Shelley, dar totuşi o parodie savuroasă, la fel de amuzantă de fiecare dată.  

Un tânăr neurochirurg, Frederik Frankestein (Gene Wilder), moşteneşte castelul bunicului său, faimosul doctor Victor von Frankenstein, unde găseşte un jurnal. Din pură curiozitate, el face un experiment de reanimare pe un cadavru, care scapă din greşeală şi creează panică prin oraş.
 

Naked Gun

Toate cele trei filme sunt absolut savuroase, mai ales că în rolul principal – al poliţistului genial, care rezolvă orice misiune, caz, problemă, dilemă – se află şi un atât de bun comediant, regretatul Leslie Nielsen.

Chiar dacă el este un „poliţist cu explozie întârziată”, detectivul nostruz va reuşi întotdeauna să încurce planurile răufacatorilor, provocând o catastrofă, ca să prevină o alta.

Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988) şi Naked Gun: The Smell of Fear (1991) sunt regizate de David Zucker, iar ultimul, Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994), de Peter Segal.
 

Robin hood: Men in tights (1993)

 
După Spaceballs (1987), care ia în derâdere filmele SF, în special celebrul Star Wars, Mel Brooks, maestrul parodiilor, realizează în stilul caracteristic o parodie a legendarului personaj Robin Hood.
 
Vezi ce premiere rulează la cinema în acest weekend.  
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter