5 filme românești de văzut la cinema în această toamnă

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Marți, 01 octombrie 2019, 10:15
A venit acea perioadă a anului în care serile și weekendurile ne retragem în cinematografe în căutare de producții bune. Iată ce filme românești poți vedea în această toamnă pe marile ecrane!

Am selectat trailerele și sinopsisurile pentru a-ți fi mai ușor să alegi. Spune-ne într-un comentariu ce filme ți-ai trecut pe listă?

Octav

Premiera: 6 octombrie 2017
Regia: Sergiu Ioan Celebidachi
Distribuție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan, Lia Bugnar, Andi Vasluianu, Maria Obretin

Octav este cel mai nou film al regizorului Serge Ioan Celebidachi, un lungmetraj care ne poate ajuta să ne reamintim cine suntem cu adevărat şi să ne facem curaj să ne explorăm trecutul. Este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea.

Filmul aduce în prim-plan și tineri talentați ai României, prin includerea în distribuție a Alessiei Tofan și a lui Eric Aradits, în vârstă de 10 ani.

5 filme românești de văzut la cinema în această toamnă

Alessia Tofan și Eric Aradits în filmul „Octav” (Foto: Adi Marineci)

În timp ce pentru Alessia filmul „Octav” reprezintă debutul în cinematografie, pentru Eric Aradits este al treilea proiect de acest gen. În „Octav”, Eric interpretează ipostaza de copil a personajului principal masculin (jucat de Marcel Iureș la maturitate).
Mie îmi place foarte mult să joc în filme pentru că acesta este visul meu, de când eram mică. Mi-a plăcut foarte mult rolul pe care l-am avut, emoțiile trăite odată cu Ana, personajul meu. Când ea simțea tristețe, eu pur și simplu intram în povestea vieții ei și replicile veneau automat, ca și cum nu le învățasem și erau doar cuvintele mele”, povestește Alessia Tofan. Aceasta descrie întâlnirea cu Marcel Iureș ca „o aventură”, care mereu îi aducea un zâmbet pe față când era supărată, adăugând că s-a înțeles bine și cu toți actorii de pe platoul de filmare.

Un pas în urma serafimilor

Premiera: 22 septembrie 2017
Regia: Daniel Sandu
Distribuție: Ștefan Iancu, Vlad Ivanov, Ilie Dumitrescu Jr.

Sinopsis: „Un pas în urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Citește și – INTERVIU Ilie Dumitrescu Jr. – „Actoria m-a învățat că în orice situație există adevăr ce provoacă speranță”

Breaking News

Premiera: 29 septembrie 2017
Regia: Iulia Rugină
Distribuție: Andi Vasluianu, Voica Oltean, Ioana Flora

Citește și – „Breaking News”, în curând la cinema. Ce spun despre film cele trei scenariste și regizoarea

Sinopsis: După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

Perfect sănătos

În cinematografe din 15 septembrie 2017
Regia: Anca Damian
Distribuție: Vlad Ivanov, Anghel Damian, Olimpia Melinte, Cristina Florea

Sinopsis: Andrei (Anghel Damian) este un tânăr avocat cu sentimente contradictorii pentru tatăl său, Toma (Vlad Ivanov), un judecător respectat. Moartea suspectă a acestuia din urmă îl va face pe tânăr să înceapă o investigație pe cont propriu, reparcurgând fiecare pas făcut de tatăl său de-a lungul ultimei sale zile. Această investigație se transformă treptat într-o călătorie a maturizării, căci Andrei va ajunge să-și definească poziția față de modelul său în viață.

Ouăle lui Tarzan

Film documentar
Premiera: 6 octombrie
Regia: Alexandru Solomon

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va intra în cinematografe pe 6 octombrie. Acțiunea din producția „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite. „Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

Spune-ne într-un comentariu ce filme ai dori să vezi dintre cele prezentate în acest articol!

Îți recomandăm și topul celor mai bune filme românești, vechi și noi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter