10 momente muzicale care au făcut senzație la Oscaruri

De Roxana Neacșu, pe Ultimul update Vineri, 24 februarie 2017, 16:34
Premiile Oscar celebrează industria cinematografică, dar nici muzica nu trece neremarcată la marele eveniment. De-a lungul istoriei, pe scena Oscarului au cântat artiști de mare calibru care au făcut adevărate show-uri. Iată care sunt aceștia.

1. Lady Gaga, ”Till it happens to you” (2016)

Lady Gaga a încheiat noaptea Premiilor Oscar cu un moment impresionant, închinat persoanelor violate și abuzate sexual în campusurile universitare. Artista a cântat pe scenă o baladă, alături de victimele acestor abuzuri.

2. The Weeknd, „Earned It” (2016)

Solistul de la The Weeknd, Abel Tesfaye, a dat Oscarului o notă de ”50 Shades of Grey”. Momentul artistic a inclus violoniști, candelabre și dansatori suspendați în aer, atât cât să confere acea notă de mister, asemeni filmului.

3. Lady Gaga și tributul adus pentru ”Sunetul Muzicii” (2015)

Lady Gaga a făcut un show memorabil, tribut pentru celebrul film ” Sunetul Muzicii”. Aceasta a celebrat aniversarea a 50 de ani de Oscaruri printr-un moment muzical cu piese din propriul repertoriu.

4. Adele, ”Skyfall” (2013)

Cântăreața britanică a câștigat în acea seară un Oscar pentru cel mai bun cântec, din coloana sonoră a filmului ”James Bond.

5. Glen Hasard and Markéta Irglová, „Falling Slowly” (2008)

Actorii principali din filmul ”Once” au acaparat publicul cu o baladă scrisă chiar de ei. Chitara și pianul au creat un ambient perfect, deși minimalist, acestea au reușit să câștige un Oscar.

6. Dreamgirls (2007)

Mari voci precum Beyonce, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose și Keith Robinson au umplut scena Premiilor Oscar. Dreamgirls au cântat cele mai faimoase piese din musicalul lor cu același nume.

7. Celine Dion, „My Heart Will Go On” (1998)

Celine Dion ne-a făcut pielea de găină cu interpretarea faimosului cântec, venit de pe coloana sonoră a celui mai premiat film de la Oscar istorie, ”Titanic”.

8. Bruce Springsteen, „Streets of Philadelphia” (1994)

Bruce a cântat o piesă dedicată celor bolnavi de HIV și SIDA. Piesa a fost scrisă chiar de către el, pentru coloana sonoră a filmului ”Philadelphia”.

9. „Madonna, „Sooner or Later” (1991)

Una din cele mai extravagante apariții la Oscar a fost cu siguranță, Madonna. Îmbrăcată într-o rochie cu paiete, blană pe umeri și coafură de Marilyn Monroe, regina pop a făcut senzație nu numai prin atitudine, cât și prin calitățile muzicale.

10. Michael Jackson, „Ben” (1973)

Michael Jackson avea la acea perioadă doar 15 ani, dar cine știa că va deveni cel mai mare artist pop al tuturor timpurilor? Melodia ”Ben” urma să devină una din cele mai cunoscute piese ale sale.

Citește și: Actori celebri care nu au câștigat niciun trofeu la Premiile Oscar

Citește și: 15 lucruri pe care nu le știai despre premiile Oscar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter