Ziua Victoriei în Rusia. Discursul lui Vladimir Putin: „Occidentul se pregătea să ne invadeze”

De Unica.ro, pe

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs astăzi, 9 mai, de Ziua Victoriei, la parada din Piața Roșie din Moscova. Au trecut 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice în fața Germaniei naziste, în Cel De-al Doilea Război Mondial.

De Ziua Victoriei, Vladimir Putin a fost prezent în Piața Roșie, unde a avut loc o paradă militară. Liderul de la Kremlin a ținut discurs în care a vorbit despre „operațiunea militară specială din Ucraina”. Printre altele, președintele rus a afirmat că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară pentru că Occidentul

Vladimir Putin a fost prezent în Piața Roșie din Moscova de Ziua Victoriei. Acesta a depus coroane de flori în memoria soldaților care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial. Liderul de la Kremlin a ținut discurs în care a vorbit despre „operațiunea militară specială din Ucraina”.

Vezi în GALERIA FOTO cum a fost sărbătorită Ziua Victoriei în Rusia.

Discursul lui Vladimir Putin: „Occidentul se pregătea să ne invadeze”

În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbas pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. (..) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul.

Ziua Victoriei este sacră pentru fiecare dintre noi. Ne vom aminti întotdeauna aceste lucruri. Luptăm pentru poporul nostru, pentru copiii noștri. Suntem mândri de noile generații.

Nu vom renunța niciodată la iubirea pentru Patria Mamă, la credință și valorile tradiționale, la obiceiurile strămoșilor noștri, la respectul pentru toate popoarele și culturile. Și în Occident, aparent, au decis să anuleze aceste valori vechi de o mie de ani. O astfel de degradare morală a devenit baza falsificărilor cinice ale istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, instigând la rusofobie.

Printre altele, președintele rus a afirmat că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară pentru că Occidentul se pregătea să îi invadeze, inclusiv în regiunea Crimeea, anexată în 2014.

În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta.

Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră,

Pericolul creşte în fiecare zi. Rusia a respins aceste agresiuni prin acţiuni preventive şi aceasta a fost singura decizie corectă, a afirmat Vladimir Putin.

Vladimir Putin, decret pentru a ajuta familiile militarilor ruși uciși sau răniți în Ucraina

Liderul de la Kremlin a anunțat că a semnat un decret pentru a ajuta familiile soldaților care au fost răniți sau au muri în luptele din Ucraina.

Tovarăşi, moartea fiecărui soldat şi ofiţer e o tragedie pentru noi toţi și o pierdere pentru familie. Vom face totul pentru a înconjura familiile lor cu sprijin. Aici şi acum, în Piaţa Roşie, umăr la umăr, soldaţii din multe regiuni ale ţării noastre, incluzându-i pe cei care vin din Donbas, (…) stau alături şi se apără unul pe altul împotriva bombelor şi asta este puterea de neînvins s ţării noastre. Fundaţia indivizibilităţii Rusiei este loialitatea faţă de ţara mamă. Glorie măreţei noastre armate! Pentru Rusia! Pentru Victorie!, a încheiat Putin, potrivit adevărul.ro.

Citește și: Bianca Drăgușanu este însărcinată? Cum s-a dat de gol

Detalii din culisele relației dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu. Ce a dus la despărțirea cuplului

Vlăduța Lupău, experiență neplăcută cu un medic în timpul sarcinii: „Mi-a luat și o căruță de bani”

Mira și Levi Elekes și-au confirmat relația. „Omul care scoate tot ce e mai frumos din mine”

Ziua Victoriei în Rusia

Circa 11.000 de militari au fost prezenți la defilarea care a avut loc în Piaţa Roşie din Moscova. Parada aeriană a fost anulată din cauza condițiilor meteo.

Sărbătoare a fost și în alte 28 de orașe ruse unde au avut loc manifestații.

Soldații au defilat pe muzică de fanfară, în timp ce purtau în mâini steaguri sovietice și rusești.

Cu flori și steaguri au sărbătorit și ocupanții ruși în Savur Mohyla, din regiunea Donețk, Ucraina. De asemenea, la Mariupol, la memorialul de război, aceștia au aprins o flacără eternă din focul veșnic de la Moscova.

Și în centrul Chișinăului, capitala Republicii Moldova, a avut loc luni dimineață o manifestație de Ziua Victoriei asupra nazismului, organizată de socialiștii pro-ruși.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter