Un câine din Ucraina își așteaptă de trei săptămâni stăpâna în fața casei

De Unica.ro, pe

Rini, un câine Akita din localitatea ucraineană Makarov, își așteaptă de aproape o lună stăpâna pe treptele casei. Femeia a dispărut în timpul ocupației ruse a satului care se află în regiunea Kiev.

Filmarea emoționantă cu un câine care își așteptă stăpâna dispărută a făcut înconjurul internetului și a impresionat o lume întreagă. Rini, un câine Akita, stă în fața casei din Makarov de aproape o lună și refuză să plece. Satul din raionul Bucha, regiunea Kiev, a fost ocupat de ruși încă de la începutul războiului, iar pe 22 martie forțele armate ucrainene au anunțat că au preluat din nou controlul.

Citește și: Adrian Alexandrov, după condamnarea Elenei Udrea: „Ați luat abuziv mama de lângă copilul ei!”

Președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a dat drept pacient la Urgențe, după mai multe reclamații. Cum l-a tratat personalul medical

Cristina Bâtlan de la „Imperiul leilor”, divorț după 26 de ani de căsnicie: „Am aflat după cinci sau patru ani că mă înșală”

Gabriela Prisăcariu, ironie la adresa Mihaelei Rădulescu. „Scuze”

Un câine din Ucraina refuză să plece de acasă

Tatiana, stăpâna lui Rini, a dispărut în perioada în care satul era ocupat de soldații ruși și cel mai probabil aceasta nu mai este în viață. Câinele o așteaptă însă pe treptele casei de trei săptămâni. Voluntarii, care au mers în localitate după retragerea trupelor ruse, au încercat să-l ducă la adăpost, dar câinele a refuzat să plece de pe treptele casei. În schimb, acesta a acceptat să fie hrănit și mângâiat.

Povestea lui Rini a amintit întregii lumi de Hachiko, câinele din rasa Akita Inu care timp de zece ani și-a așteptat stăpânul în gara Shibuya. Deveni simbol național al loialității și al dragostei, în onoarea sa a fost ridicată o statuie de bronză în fața gării. Bărbatul, care era profesor la Universitatea Imperială din Tokyo, a murit în urma unei hemoragii cerebrale suferite în 1925. Hachi a murit în 1935.

Povestea lui a fost ecranizată inclusiv la Hollywood, unde rolul stăpânului a fost jucat de Richard Gere.

Sursă foto: captura video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter