Un băiețel cu ambele picioare amputate a devenit un skater desăvârșit

De Oana Savin, pe
Un băiețel în vârstă de 10 ani a reușit să treacă peste dizabilitatea lui și și-a împlinit visul de a deveni skater. Maxim Abramov, din Rusia, are ambele picioare amputate, însă este unul dintre cei mai buni skateri.

Skaterul american Tony Hawk a postat pe contul său de pe Instagram un filmuleț în care băiețelul își demonstrează abilitățile de skater. Mai mult, el l-a numit pe copil „noul meu skater favorit”.

A rămas fără picioare la doar 1 an și jumătate

Maxim a rămas picioare pe când avea doar un an și jumătate, din cauza unui incendiu. Băiatul a suferit arsuri atât de grave încât medicii au fost nevoiți să îi amputeze ambele picioare. Mama sa a fost condamnată la închisoare pentru neglijență. Un an mai târziu,  micuțul a fost adoptat de o familie din St. Petersburg.

La început skatebordul era un mod de deplasare pentru Max, care prefera să stea pe placă decât să folosească protezele.

Într-o zi, a ajuns din întâmplare într-un parc de skateri, unde a fost observat de un antrenor.

După postarea celebrului skater Tony Hawk, Maxim a devenit o mică vedetă. Are zeci de mii de fani pe internet și a primit sute de mesaje din întreaga lume.

Băiatul s-a înscris deja la mai multe competiții și visează ca, îmtr-o zi, să își reprezinte țara la Jocurile Paralimpice.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Maxim.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter