Ucrainenii, la coadă pentru timbrele poștale cu grănicerul ucrainean și nava rusească „Moscova”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 aprilie 2022, 12:00

După ce crucişătorul „Moscova” s-a scufundat, ucrainenii s-au înghesuit la oficiul poștal pentru a cumpăra timbrele poștale apărute recent cu sloganul „Navă militară rusă, du-te la dracu!”.

Scufundarea crucișătorului rusesc „Moscova” (Moskva) în Marea Neagră vine la câteva zile după ce Ucraina a emis un timbru poștal menit să amintească de celebrul schimb de replici care a precedat bombardarea Insulei Șerpilor de către forțele ruse.

Ucrainenii, la coadă pentru timbrele poștale cu grănicerul ucrainean și nava rusească „Moscova”

Ucrainenii, la coadă pentru timbrele poștale cu nava rusească „Moscova”

Timbrul înfățișează un soldat ucrainean care înfruntă, cu o atitudine sfidătoare, o navă de război rusească în ape deschise. Este vorba despre Roman Hribov, soldatul care a rostit fraza devenită celebră „Navă rusă de război, du-te la dracu!”, după ce rușii le-au cerut grănicerilor ucraineni să depună armele și să se predea. Acest incident s-a întâmplat în luna februarie, chiar în primele zile ale invaziei.

Ucrainenii au format cozi la oficiul poștal pentru a cumpăra aceste timbre. Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a fotografiat în urmă cu două zile cu timbrul, iar imaginea a publicat-o pe contul său de Instagram.

Ucrainenii susțin că au lovit cu rachete nava „Moscova”

Ucraina a anunțat în urmă cu două zile că a lovit cu rachete Neptun și a avariat grav crucişătorul „Moscova”. Marina ucraineană a confirmat că este chiar nava implicată în schimbul de replici dintre soldații ruși și cei ucraineni în Insula Șerpilor. â

Citește și: Un elev de liceu din București, bătut de un coleg până și-a pierdut cunoștința

Andreea Mantea a încălcat regulile show-ului „Casa Iubirii”. Ce s-a întâmplat apoi

De ce s-a despărțit Mihaela Bilic de Constantin Stan, actualul soț al Andreei Berecleanu

Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu de la Rapid

Pe de altă parte, Federația Rusă a transmis că nava ar fi fost avariată „ca urmare a unui incendiu”, după ce muniția de la bordul crucișătorului a explodat. Miercuri, 14 aprilie, potrivit ministerului rus al Apărării, nava s-a scufundat în timp ce era remorcată.

În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniţiei la bord. În condiţiile unei mări agitate, nava s-a scufundat, se arată într-un comunicat, potrivit Digi24.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter