Povestea impresionantă a unui ucrainean care a străbătut 3.700 de km pentru a-și vedea logodnica și părinții

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 mai 2022, 16:01

Tânărul ucrainean ar fi trebuit să ajungă Harkov, un oraș aflat la doar 10 km distanță de locuința lui, pentru a-și vedea familia, însă din cauza războiului a trebuit să facă un ocol de 3.700 de km.

Serghei Belyaev locuia în satul Tsyrkuny, aflat la doar 10 km de Harkov, oraș aflat în nord-estul Ucrainei, unde locuiesc logodnica și părinții săi. Înainte să înceapă războiul, tânărul făcea 10 minute cu mașina de la casa lui la locuința iubitei sale. În prima zi a invaziei, în drum spre Harkov, rușii au ajuns în Tsyrkuny, iar Belyaev și familia lui s-au trezit de-o parte și de alta a liniei frontului.

Citește și: Cea mai neinspirată ținută de la Cannes 2022. A apărut cu sânii la vedere, pe covorul roșu

Nepoatele Prințesei Diana, apariții de excepție la Festivalul de Film de la Cannes

Andrei Ștefănescu, primele imagini cu noua iubită, Ștefania Duca

Oana Zăvoranu, critici la adresa Adelei Popescu pentru postările din online: „Ești plătită să faci asta!”

Tânărul ucrainean a străbătut patru țări pentru a ajunge la cei dragi

Pentru a ajunge la ei, bărbatul a fost nevoit să străbată un drum de 3.700 de km, prin patru țări, potrivit Libertatea.

În călătoria sa, tânărul a fost oprit de ruși și dus într-o tabără de filtrare, unde a fost interogat. S-a temut pentru viața lui, dar nimic nu l-a dat înapoi de la planurile sale. A fost lăsat să plece și a trecut granița în Rusia, unde a fost din nou luat de întrebări de FSB, care îl suspecta că informa trupele Ucrainei în legătură cu pozițiile rusești.

Și-a continuat apoi drumul prin Letonia și Lituania, apoi a ajuns în Polonia, în ciuda faptului că logodnica sa l-a rugat să nu meargă în Ucraina, unde era în vigoare legea marțială, iar bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu mai aveau voie să părăsească țara.

A stat șapte zile în Varșovia, timp în care s-a confruntat cu simptome COVID-19. A trecut apoi vama și a ajuns la Liov, cel mai vestic oraș al Ucrainei.

O mulțime de drumuri au fost închise, ceea ce a adăugat probabil 100 km călătoriei noastre de 550 km. Dar nu înseamnă nimic atunci când conduci 3.700 km în loc de 10 km pentru a ajunge acasă, a mărturisit tânărul.

După un drum lung, plini de aventuri, ucraineanul s-a reunit cu familia sa

Belyaev s-a oprit mai întâi la părinții săi, cărora le-a făcut o surpriză.

L-am sunat pe tatăl meu și i-am spus că un voluntar este aproape cu provizii, așa că ar trebui să coboare. Și m-a găsit pe mine, a povestit ucraineanul.

A plecat apoi spre logodnica lui, dar pe drum a fost oprit de poliție.

Au fost suspicioși cu privire la pături și la starea mașinii mele. Au întrebat dacă am dormit în ea și de ce. Doar ștampilele mele de pașaport i-au convins de povestea mea, a mai spus el. Într-un final, tânărul s-a reunit cu iubita lui, așa cum și-a dorit.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter