Ucraina acuză Rusia de un nou masacru. La Borodianka situația ar fi mai gravă decât la Bucha

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 06 aprilie 2022, 15:29

Ucraina acuză armata rusă de un nou masacru, în Borodianka, o localitate aflată la 60 de km nord-vest de Kiev. Se pare că situația ar fi și mai gravă decât în Bucha în ceea ce privește numărul civililor uciși.

Ucraina susține că în urma trupelor ruse care s-au retras din Borodianka au găsit urmele unui nou masacru. Numărul victimelor civile ar fi mai mare decât la Bucha, acolo unde au fost găsite sute de cadavre, unele pe străzi, legate la mâini, altele în groapa comună sau subsoluri.

Trupurile neînsuflețite ale civililor sunt acum strânse de voluntari.

Adunăm oameni care au fost împușcați de ruși. Civili care au fost torturați. Lucrăm de două zile, a spus Genadi Avramenko, 45 de ani, unul dintre voluntari.

Din punct de vedere psihologic, este dificil. Cel mai rău este că nu găsim soldați, ci doar oameni nevinovați. Au fost împușcați fără motiv, a completat acesta, potrivit Libertatea.

La Borodianka ar fi murit mai mulți civili ca la Bucha

Credem că au murit cel puțin 200 de oameni, a spus și Gheorghi Ierko, primarul din Borodianka. Acesta susține că alți civili morți s-ar afla în ruinele clădirilor bombardate de armata rusă. Zeci de persoane care se adăposteau în subsoluri sau în propriile apartamente sunt date dispărute.

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că potrivit informațiilor din teren, numărul victimelor civile din Borodianka și alte orașe eliberate de sub controlul rușilor ar fi mai mare decât în Bucha.

Citește și: Adela Popescu, mesaj de susținere pentru Irina Fodor, după zvonurile apărute în presă despre ea și Ștefan Bănică Junior

Alex Velea nu și-ar apăra țara în caz de război: „Pentru cine să lupt și să mor? Aș fugi, îți dai seama!”

Cum arată meniul zilnic al cântăreței Adele

Justin Bieber, cea mai neinspirată ținută de la gala premiilor Grammy

Jurnaliștii care au ajuns în Borodianka, oraș care avea oraș cu 13.000 de locuitori, după plecarea armatei ruse au găsit un adevărat dezastru: blocuri găurite de obuze sau prăbușite, infrastructură distrusă.

Din păcate, orașul practic nu mai există. Rușii au distrus tot ce le-a stat în cale. Cinic și brutal! Avem mult de muncă, dar vom reconstrui totul, a declarat Oleksi Kuleba, ședul Administrației Militare Regionale Kiev.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter