Ucraina a anunțat că „cel puțin 300 de oameni” și-au pierdut viața după bombardamentul de la teatrul din Mariupol

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 martie 2022, 13:21

Oficialii ucraineni au anunțat că în atacul armat al Rusiei asupra teatrului din Mariupol „cel puțin 300 de oameni” și-au pierdut viața.

Estimările făcute de autoritățile din Mariupol sunt doar din mărturiile martorilor pentru că nimeni nu a reușit încă să ajungă în buncărul clădirii. Bombardamentele forțelor armate ruse continuă în orașul de la Marea Azov și salvatorii nu pot merge subteran să vadă dacă mai sunt supraviețuitori. Din păcate, și dacă ar fi supraviețuit exploziei, oamenii nu au avut acces la apă și mâncare zile în șir.

Atacul asupra teatrului din Mariupol a avut loc în data de 16 martie. În buncărul de sub clădire se aflau peste 1000 de civili. Dintre aceștia doar în jur de 150 au reușit să iasă de sub dărâmături. Clădirea era cu cuvântul „copii” scris cu litere mari și albe în limba rusă atât în fața, cât şi în spatele clădirii.

Citește și: Cum arata vila de lux a lui Liviu Vârciu

Mesajul lui Volodimir Zelenski la o lună de când a început războiul: ″Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”

Buna Vestire sau Blagoveștenia. Tradiții și obiceiuri creștine

Klaus Iohannis, retras la fotografia de grup cu liderii NATO

Ucraina a anunțat că „cel puțin 300 de oameni” și-au pierdut viața după bombardamentul de la teatrul din Mariupol

Astăzi, 25 martie, un oficial al Primăriei din Mariupol a anunțat că „din mărturiile martorilor, apar informații că aproximativ 300 de oameni au murit în Teatrul de Dramă din Mariupol”.

Cu ajutorul martorilor, informațiile par să indice că aproximativ 300 de oameni au murit la Teatrul Dramatic din Mariupol, ca urmare a bombardării de către un avion rusesc. Până nu se termină, nu vreau să cred în această ororare. Până nu se termină, vreau să cred că toți cei de acolo au reușit să scape. Dar cei care au fost înăuntrul clădirii la momentul atacului terorist spun altceva.

Teatrul a fost distrus de mesagerii „lumii ruse”. Acești fasciști din secolul 21 nu au fost opriți nici de inscripția mare „COPII”, nici de declarațiile oamenilor că în interior se aflau doar civili pașnici – femei, copii, bătrâni. Ocupanții știau unde lovesc, Putem reconstrui clădirea, dar nu ne vom putea aduce înapoi prietenii, vecinii, rudele, persoanele iubite, se arată în declarați consiliului local din Mariupol, potrivit Digi24.

Rusia a negat la momentul respectiv atacul de la teatrul din Mariupol și a susținut că cei care au bombardat au fost din ”detașamentul Azov al ucrainenilor”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter