Reacția emoționantă a unui ucrainean când a întâlnit un român care își repara mașina

Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 11:25

O întâmplare emoționantă a avut loc în acest weekend în Germania. Un român, șofer pe tir, a avut parte de o surpriză e porporții când a întâlnit un ucrainean. Românul se afla într-o parcare și încerca să-și repare mașina, după ce i s-a spart un furtun și a pierdut toată apa din radiator. În timp ce el meșterea la automobil, un bărbat ucrainean i-a apărut în cale și a intrat în vorbă cu el. Când a aflat că este român, ucraineanul i-a oferit românului un borcan cu mâncare și câteva bucăți de pâine. Ucraineanul a spus că face acel gest pentru și românii îi ajută la rândul lor pe ucrainenii fugiți din calea războiului ce are loc în țara lor natală.

Șoferul român a postat pe rețelele de socializare întmplarea prin care a trecut.

Astăzi am fost nevoit să opresc de urgență într-o parcare din Germania, mai exact autostrada A7 între Ulm și Memmingen. S-a spart un furtun și am pierdut toată apa din radiator.

După ce am rabatat cabina am observat care e problema și am chemat un service mobil. Între timp și-a făcut apariția un bărbat la vreo 50 de ani și mă întreabă dacă sunt român. Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu pe un ton mai iritat deja că mă întrerupea din muncă.

Si ia omul și pleacă și vine înapoi cu un borcan de mâncare și câteva bucăți de pâine. Cu lacrimi în ochi îmi spune: “You help Ucraina, I help you” (Tu ajuți Ucraina, eu te ajut pe tine).

Citeşte şi: Reacția unei ucrainence a cărei casă a fost ocupată de soldații ruși

După care pleacă înapoi la camion.

Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: „Please take it, please take it.”

Dacă am reușit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reușit să spălăm imaginea României. Cu toți străinii cu care am vorbit au avut doar cuvinte de laudă la adresa noastră – a scris Dumitras Flavius, pe pagina sa de Facebook.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter