Povești de război. Cum a reacționat o sportivă din Ucraina când mama ei i-a spus la telefon: „Naziștii tăi trag!”

De Unica.ro, pe

Alina Shynkarenko, o tânără sportivă din Ucraina, a povestit că la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, a rupt legătura cu mama sa, din cauza afirmațiilor pe care aceasta le-a făcut la telefon.

O tânără sportivă care a cucerit bronzul olimpic pentru Ucraina în 2021, la înot sincron, a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu mama sa într-un apel telefonic, atunci când a început războiul.

Alina Shynkarenko locuiește la Kiev, iar părinții săi stau de multă vreme în regiunea Donețk, ocupată de forțele pro-ruse. Când a început războiul, tânăra și-a sunat mama să o anunțe. Însă a avut parte de o surpriză de proporții.

Citește și: Iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, cere intervenția Avocatului Poporului în cazul condamnării ei

Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu de la Rapid

Ce spune Andreea Esca despre dezinvoltura și popularitatea Alexiei Eram în mediul online

Unii voluntari români tratează într-un mod batjocoritor refugiații ucraineni

Cum a reacționat o sportivă din Ucraina când mama ei i-a spus la telefon: „Naziștii tăi trag!”

Nu e adevărat. Rușii i-au atacat doar pe naționaliștii ucraineni, i-a spus mama.

În primele zile, eu și mama ne-am certat foarte mult. Am sunat-o imediat după începerea invaziei și i-am spus „mamă, trag în noi, războiul a început”. Era 07:00 dimineața, abia se trezise. Mi-a spus „acum mă uit la știri, totul e bine. Armata noastră păzește granițele, naziștii tăi trag”. I-am răspuns „bine, mamă, adio!”, potrivit gsp.ro.

După o vreme în care tânăra a rupt legătura cu familia sa, au început din nou să-și vorbească, dar „nu și despre război”.

La început, au atacat obiectivele militare, apoi au început să lovească blocuri de civili. Noi avem rude în Volnovakha (n.r. regiunea Donețk). Pe 25, au încetat să mai comunice cu noi. I-am spus mamei „Mamă, Volnovakha nu mai există, a fost bombardată”, ea ea replica: „sunt naziștii tăi care luptă împotriva armatei noastre”, a mai povestit Alina Shynkarenko.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter