Povestea unei fetițe care s-a născut în 8 martie într-un oraș din Ucraina aflat sub bombardamente

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 14:01

O fetiță ucraineană s-a născut în data de 8 martie, în timp ce orașul ei natal se afla sub bombardamentele forțelor armate ruse.

Bucea, un orășel din regiunea Kiev, se afla sub bombardamente atunci când Anna Timcenko a intrat în travaliul, în data de 7 martie. Tânara de 21 de ani, împreună cu soțul și fratelei ei, s-au refugiat în subsolul blocului, însă curând au rămas fără curent electric și căldură, potrivit news.ro.

Au încercat să fugă, dar au fost nevoiți să se întoarcă când au aflat că spre ei se îndrepta o coloană de blindate rusești. Au hotărât să rămână în apartament pentru că în subsol era extrem de frig.

Am preferat să nasc acasă şi nu într-un subsol prăfuit. Am avut dificultăţi de respiraţie, mă dor plămânii, a explicat Anna pentru Daily Mail.

Citește și: Ce trebuie să facă românii din diasporă în cazul începerii războiului în România

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Recomandările lui Raed Arafat în caz de dezastru. Ce trebuie să avem în casă

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Fetița s-a născut la lumina lumânărilor, cu ajutorul vecinelor

Femeia și soțul ei, Volodimir, au apelat la ajutorul vecinilor pentru a-i ajuta cu nașterea. La lumina lumânării, cu apă înghețată din sticle.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi naşte în astfel de condiţii. A fost de domeniul fantasticului. Era primul meu copil şi nu ştiam nimic, a mai povestit proaspăta mămică.

O singură vecină avea cunoștințe medicale și au încercat să cheme un medic ginecolog, dar acesta nu a mai reușit să ajungă. Acesta a trimis mai târziu un mesaj în care a explicat că a fost oprit de o patrulă rusă care i-a stricat telefonul.

Când a ieşit capul copilului, ne-am speriat. Era albastră şi nu ştiam ce să facem. Apoi Irina a întors uşor capul bebeluşului şi a ieşit. Ea nu a plâns la început – am început să o lovim uşor, apoi a plâns şi ne-am bucurat cu toţii, a mărturisit Viktoria Zabrodskaya, o vecină în vârstă de 49 de ani.

Micuța care s-a născut de Ziua Internațională a Femeii va purta numele Alisa.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter