Povestea Katiei, o tânără ucraineancă refugiată în România, care și-a pierdut iubitul în război: „Avea 19 ani”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 12 ianuarie 2023, 16:53

Katia, o tânără din Odessa, este una dintre zecile de refugiați ucraineni care au ajuns în România după izbucnirea războiului. A fugit din calea atacurilor armatei ruse, dar oriunde ar merge, poartă în suflet durerea pierderii iubitului ei și a desprinderii de familie.

Katia era studentă în anul I la Facultatea de Teatru din Odessa când Rusia a invadat Ucraina. După primele bombardamente, tânăra și-a făcut bagajele și a fugit în România, la Iași, acolo unde o așteptau niște prieteni. Mama și sora ei nu au vrut să-și părăsească țara.

Nu pot uita zgomotul. Era atât de mult zgomot că am început să plâng. Mi-am pus câteva haine într-un bagaj şi am plecat. Mama nu a vrut să plece. Zice că e patrioată. Nici pe sora mea nu am convins-o. Are 10 ani, a vrut să rămână cu mama. Eu am plecat, am venit la Iaşi, la prietenii unui prieten. Aici vreau să încep o viaţă nouă, a povestit Katia pentru ziaruldeiași.ro.

Citește și: Alexandru Ciucu nu este la primul divorț. Cu cine a mai fost căsătorit

Alina Sorescu, primele declarații despre divorțul de Alexandru Ciucu: „Voi face tot posibilul să îmi protejez fetițele”

Prima seară pe Insula Iubirii s-a încheiat cu un prim sărut neașteptat

Cele mai nereușite ținute de la Gala Met 2022

Iubitul Katiei a murit în război după 15 zile de la înrolare

Pe lângă tristețea de a-și părăsi familia, tânăra poartă în suflet durerea pierderii iubitului ei, Bogdan, care a fost ucis în război.

Bogdan avea 19 ani. Voia şi aventură… Era optimist. Eu am mai avut perioade când eram tristă, când mă gândeam să mă sinucid. Dar el iubea viaţa şi o trăia cu pasiune. S-a înrolat în armată imediat după începerea războiului. 15 zile mai târziu, a murit, a mai spus Katia.

La Iași, Katia lucrează într-un restaurant ca ospătăriță. În timpul liber, face voluntariat și învață limba română. A renunțat la visul de a deveni actriță și s-a gândit să se îndrepte către economie.

Când nu muncesc, fac voluntariat. Stau cu copiii ucraineni în orele în care părinţii îi lasă acolo. M-am apucat şi de învăţat limba română, studiez singură, acasă. Şi sper să îmi continui studiile. Teatru nu mai am cum să fac, pentru că nu vorbesc româna. Poate am să mă îndrept spre economie, iar teatrul o să rămână o pasiune, a mai dezvăluit tânăra.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter