Povestea bărbatului care s-a vindecat de cancer, dar a murit de COVID-19, după ce a fost infectat în spital

De Unica.ro, pe
Un bucureștean în vârstă de 58 de ani a reușit să învingă cancerul, dar înainte să fie externat, a fost infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a murit de COVID-19 în prima zi din 2021. 

Diagnosticat cu cancer agresiv de limfom la începutul pandemiei de COVID-19, bărbatul a urmat tip de 9 luni o schemă de tratament cu citostatice. Când s-a internat pentru ultima cură, medicul îl anunțase că s-a vindecat.

„A fost un moment extrem de emoționant pentru amândoi, niciunuia dintre noi nu-i venea să creadă că a dispărut cancerul” – a povestit soția bărbatului, de profesie medic, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: O femeie a murit de COVID-19, după ce a primit plămânii unui donator infectat

S-a vindecat de cancer, dar a murit de COVID-19

Însă nu au apucat să se bucure pe deplin de veste pentru că soțul ei a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, în „penultima zi de internare”.

„Înainte să termine ultima cură cu citostatice m-a sunat și mi-a spus că e posibil să fi apărut pe secție o suspiciune de COVID pentru că toți pacienții au fost testați din nou pentru COVID și că personalul medical era extrem de agitat. În următoarea zi, pe 2 noiembrie, mai repede decât trebuia, a fost externat. Când a ajuns acasă a primit un telefon de la medic, care i-a transmis că a ieșit pozitiv la testul COVID. I-a recomandat să stea acasă, să-și administreze paracetamol și vitamina C și să-și urmărească simptomele. M-am carantinat cu el și am început să-l monitorizez permanent”, a continuat aceasta.

După 10 zile de stat acasă, starea bărbatului s-a înrăutățit și a ajuns la Colentina, unde era Secție de Hematologie pentru bolnavii COVID-19.

„În a treia zi și-a pierdut gustul și mirosul, în a cincea a început să facă febră moderată. În a opta zi, febra a început să crească, saturația de oxigen să scadă, iar pulmonar nu suna bine. În a zecea zi am decis împreună să se interneze. A fost perioada în care spitalele erau pline”.

Plămânii începuseră să fie afectați, dar după 10 zile de tratament și-a revenit și a fost externat. A doua zi a început să aibă din nou febră și dificultăți la respirație. A fost internat din nou, la Fundeni. După 6 zile febra i-a scăzut, însă medicii au decis să-l mute la ATI din cauza insuficienței respiratorii.

„Trei zile i-au administrat tratamentul cu anticorpi monoclonali, îi schimbau poziția astfel încât să poată respira mai bine, i-au făcut transfuzii cu sânge și masă trombocitară. Medicii îmi transmiteau că nu reacționează la niciun tratament. Sunt medic și înțelegeam tot ce se petrece. Iar testele COVID erau în continuare pozitive. Un nenorocit de virus care câștiga teren…” – a mai povestit soția bărbatului.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a luat prea mult Paracetamol pentru a se trata de COVID-19

Bărbatul a murit în prima zi a acestui an

Pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, aceasta a primit un mesaj prin care soțul o anunța că are 100% saturație de oxigen. La scurt timp însă, a fost intubat. A murit pe 1 ianuarie 2021.

„L-au băgat în doi saci de plastic. Opt luni a luptat și a învins cancerul, iar două luni a luptat cu COVID, iar acest virus l-a topit și băgat în pământ. A fost un om cât muntele, avea 1,94 de metri și 110 kilograme”.

„Nu pot însă să trec cu vederea faptul că soțul meu a fost infectat în spital, locul unde bolnavii ar trebui să se simtă cel mai protejați. Al doilea reproș este faptul că soțul meu, care era imunodepresiv din cauza citostaticelor, nu ar fi trebuit să fie externat atât de repede din Spitalul Colentina. Acolo, cred eu, că s-a greșit. Știu, exista o presiune mare pe spital din cauza valului mare de pacienți cu COVID, dar bolnavii cu afecțiuni cronice știu că trebuie monitorizați trei săptămâni, nu 10 zile” – a mai dezvăluit medicul.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter