Omagiu pentru victimele de la teatrul din Mariupol, la Budapesta. 300 de perechi de încălțăminte, pe malul Dunării

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2022, 19:27

Cele 300 de victime de la teatrul bombardat din Mariupol au fost comemorate de locuitorii din Budapesta, Ungaria. Oamenii au pus 300 de perechi de pantofi pe malul Dunării, lângă memorialul „Pantofi pe malul Dunării”.

În urma atacului lansat de armata rusă în data de 16 martie asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, peste 300 de oameni și-au pierdut viața, după estimările făcute de autorități pe baza mărturiilor. În buncărul clădirii se adăposteau peste 1.000 de persoane și doar aproximativ 150 de persoane au reușit să iasă de sub dărâmături. Despre ceilalți nu se știe nimic pentru că nimeni nu poate ajunge momentan în subsol.

Omagiu pentru victimele de la teatru din Mariupol la Budapesta. 300 de perechi de încălțăminte, pe malul Dunării

În memoria celor uciși în acest atac, locuitorii din Budapesta, Ungaria, au așezat pe malul Dunării 300 de perechi de pantofi. Încălțămintea a fost pusă chiar lângă Memorialului „Pantofi pe malul Dunării”, ridicat în 2005 în memoria evreilor din Ungaria care au fost omorâți de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

Astăzi, la Budapesta, a avut loc un eveniment de cinstire a memoriei celor uciși la Mariupol, unde Rusia a comis o barbarie cum Europa nu a mai cunoscut de la al Doilea Război Mondial. Acțiunea de la Budapesta s-a desfășurat în apropierea Memorialului «Pantofi pe malul Dunării», ridicat în memoria evreilor maghiari uciși fără milă de naziști. Înainte de crimă, naziștii au obligat oamenii să se descalțe, a scris pe Facebook Dmitri Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, potrivit Libertatea.

Citește și: Vlăduța Lupău este însărcinată! Primele imagini cu burtica

Ce au găsit pompierii din Harkov printre dărâmături: „A fost scos din apartamentul în flăcări”

Alain Delon vrea să fie eutanasiat: „Mi se pare logic și natural!”

Ce este chefirul și cum se obține. Beneficiile pentru sănătate

Acesta a mai precizat că activiștii s-au inspirat dintr-un discurs al președintelui Volodimir Zelenski, care a menționat memorialul evreilor maghiari la summit-ul UE.

Oamenii din Europa trebuie să ia toate măsurile posibile şi imposibile pentru a pune capăt acestei tragedii. Până când se va face acest lucru, aici vor apărea noi pantofi, au transmis și organizatorii, potrivit hotnews.ro.

Budapesta, 27 martie 2022. Omagiu adus memoriei celor uciși în Mariupol – orașul în care în acest moment trupele ruse comit crime de război. Timp de aproape 30 de zile, oamenii din oraș sunt luați ostatici de trupele rusești: fără căldură, mâncare, apă, medicamente. Rachetele și bombele rusești distrug casele, spitalele și instalațiile de depozitare, nelăsând nicio șansă de a scăpa sau de a părăsi orașul. Acestea sunt crime împotriva umanității. Din nou. În secolul 21. În Europa. TREBUIE SĂ OPRIM ASTA IMEDIAT! Ucraina! Suntem alături de voi!, a scris în dreptul imaginilor de la eveniment Asociația ucraineană „Unitate”.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter