Oleksandr Aliyev, un fost fotbalist ucrainean de origine rusă, declarații șocante despre propaganda din Rusia

De Unica.ro, pe

Oleksandr Aliyev, fostul jucător al echipei Dinamo Kiev, a dezvăluit că părinții săi, care trăiesc în Rusia, nu l-au crezut când le-a spus că în Ucraina este război.

Oleksandr Aliyev, fostul mijlocaș al lui Dinamo Kiev, cu 28 de selecții pentru naționala Ucrainei, s-a născut în Rusia, acolo unde locuiesc și în prezent părinții săi. După ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina, fostul fotbalist s-a înrolat în armata ucraineană.

Citește și: „Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

Zelenski, schimbare de discurs: „Mi-am pierdut interesul față de NATO”

Oleksandr Aliyev, un fost fotbalist ucrainean de origine rusă, declarații șocante despre propaganda din Rusia

Acesta a povestit că ultima oară a vorbit cu părinții săi după ce Rusia a atacat Ucraina, însă din cauza propagandei ruse, aceștia nu l-au crezut că acolo este un război în toată regula.

Nu vă mint, după ce a izbucnit războiul, am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai pot ține legătura cu ei. Mi-au zis că se uită la TV în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem fasciști, naziști, hoți. Că se fură în Kiev și că rușii vin ca eliberatori.

Le-am spus ce se întâmplă de fapt, că s-a tras spre mine, dar că nu mă tem. Voi continua să îmi apăr țara. Vreau ca în această țară copiii mei să crească în pace și să nu văd lacrimi în ochii lor, ci bucurie și zâmbete. Dar părinții mei nu mă cred și asta este cel mai trist lucru! Nu vreau să încerc să demonstrez nimic nimănui. Dorm 4 ore pe zi și apoi din nou la treabă, a declarat Oleksandr Aliyev, potrivit eurosport.ro.

Și alți sportivi au hotărât să-și apere țara cu arma în mână, printre care se numără fostul antrenor secund de la Dinamo Kiev, Oleh Luzhny (53 de ani), fostul fotbalist de la Karpaty Lvov, Mykhailo Kopolovets (38 de ani), Yuri Vernydub, antrenorul Sheriff Tiraspol, Vitaliy Mandzyuk, fost jucător la Dinamo Kiev, cicliștii Andrei Tchmil (59 de ani) și Yaroslav Popovich (42 de ani), biatlonistul Dmytro Pidruchnyi, precum și tenismenul Serhiy Stakhovsky. La război a mers și șahistul Georgy Timoshenko (55 de ani).

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter