O femeie din Bucha, ucisă de ruși, a fost recunoscută după manichiură. „Unghiile ei roșii erau vizibile din cer!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2022, 14:52

O femeie din Ucraina, make-up artist de profesie, a descoperit identitatea unei femei ucise de ruși, după manichiură.

Manichiurista Anastasia Subacheva a transmis un mesaj în mediul online în care a anunțat că și-a recunoscut o fostă clientă de la salonul ei, identificând astfel trupul neînsuflețit al unei femei împușcate de militarii ruși.

Numele femeii recunoscute după manichiură de Anastasia este Irina Filkina. Irina, care avea 53 de ani când a fost ucisă, se înscrisese la un curs de cosmetică predat de Anastasia și utlima oară fusese la salon pe 23 februarie, cu o zi înainte de începerea războiului în Ucraina.

Pe 5 martie, Irina Filkina a încercat să plece acasă cu o bicicletă, de la centrul comercial Epicenter din Bucha, unde fusese să ofere hrană refugiaților. Pe drum, Irina a nimerit în focurile rușilor, fiind ucisă pe loc.

Citeşte şi: Ce le spun soldații ruși din Ucraina soțiilor care îi așteaptă acasă

O femeie se apropia de post cu o bicicletă. Purta o haină albastră. Conducea repede. Nu s-a oprit. A traversat intersecția a două străzi. Gol și liniștit, plin de praf. A fost împușcată. Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer – a povestit un martor al masacrului din Bucha, potrivit presei străine.

O femeie din Bucha, ucisă de ruși, a fost recunoscută după manichiură.
O femeie din Bucha, ucisă de ruși, a fost recunoscută după manichiură. „Unghiile ei roșii erau vizibile din cer!”

Câteva săptămâni mai târziu, Anastasia Subacheva a dezvăluit pe Facebook că a recunoscut cadavrul Irinei după unghiile lungi, vopsite cu roșu.

Războiul mi-a smuls din nou o bucată din inimă, o bucată uriașă… și a lăsat acolo gol și durere, multă durere. Am simțit imediat că această fotografie mă doare și nu am putut înțelege de ce. Femeia din această fotografie este clienta mea Irina, care a venit la mine pentru lecții de machiaj.

Ultima lecție a fost pe 23 februarie… Astăzi, dedic această seară amintirii incredibilei Irina, care m-a cucerit cu setea ei de viață, cu putere, energie și bunătate. Când ne-am luat rămas-bun, m-a îmbrățișat și m-a rugat să am grijă de sănătatea mea. Mi-a spus ce persoană minunată sunt. 

Era în culmea fericirii, pentru că, pentru prima dată în viață, avea propriile produse cosmetice, pe care noi le-am cumpărat pentru ea.

Citeşte şi: Cum și-a pus războiul din Ucraina amprenta pe chipul lui Volodimir Zelenski. Transformarea șocantă a președintelui Ucrainei

M-a luat de mână și mi-a spus: “La bătrânețe am înțeles în sfârșit cel mai important lucru – trebuie să te iubești și să trăiești pentru tine! În sfârșit, voi trăi așa cum vreau! Așa că trăiește și tu cum dorește sufletul tău, nu pentru soțul tău, ci pentru tine însuți!”

Îmi voi aminti mereu cuvintele și sfaturile ei, îmi voi aminti mereu că trebuie să prețuim viața și să ne bucurăm în fiecare moment – ​​pentru că viața este una. Ea este în sufletul meu pentru totdeauna…

Irina, veșnică amintire pentru tine, îngerii să fie cu tine. Vom pedepsi acele animale care au făcut asta. Îi vom pedepsi pe toți! Nu vom ierta și nu vom uita!”, a scris Anastasia Subacheva pe Facebook.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter