Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Eu susțin ca școlile să rămână închise”

De Unica.ro, pe
Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 3.69 de cazuri la mia de locuitori, după ce în 24 de ore s-au înregistrat 1.129 de persoane infectate cu noul coronavirus. În aceste condiții, noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că școlile ar trebui să rămână închise. 

Raportul Grupului de Comunicare Strategică de joi a arătat un nou record negativ la nivelul întregii țări: 6.481 cazuri noi de COVID-19. Sunt peste 1.000 de noi cazuri față de raportarea din ziua precedentă.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Bucureștiul este cea mai afectată localitate din România. Au fost înregistrate 1.129 de noi cazuri în 24 de ore, cel mai mare număr de până acum. Cu acest record, rata de incidență în Capitală a ajuns la 3,69 cazuri la mia de locuitori.

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, susține că „oamenii din sistemul medical sunt la limita puterilor”, iar școlile, unde boala se poate transmite foarte ușor, ar trebui să rămână închise până când situația se ameliorează.

Citește și: COVID-19 se vindecă mai greu și poate avea efecte secundare grave

„Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus Nicușor Dan, potrivit Digi24.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter