Nava rusească Moskva s-a scufundat

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 aprilie 2022, 13:42

Crucişătorul Moskva, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat în timpul remorcării, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Nava Moskva – Moscova a fost grav avariată în urma unui incendiu care a provocat detonarea muniției de la bord. Forțele armate ucrainene susțin că au atacat ambarcațiunea cu două rachete Neptun. Acestea au mai transmis că din cei peste 500 de membri ai echipajului navei, doar în jur de 50 au supraviețuit. Rusia spune însă că tot echipajul a fost evacuat și nu există victime.

În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariei carenei apărute în urma incendiului care a provocat detonarea muniţiei. În condiţiile unei mări furtunoase, nava s-a scufundat, a declarat Ministerul rus al Apărării, potrivit Adevărul.

Nava, care avea 11.490 de tone și o lungime de 186,5 metri, este o pierdere navală importantă pentru Rusia. Aceasta avea lansatoare de rachete și torpile, artilerie automată cu tunuri navale și alte capacități ofensive. Radarul de cercetare putea urmări până la 100 de ținte și putea dirija până la 12 rachete simultan, potrivit Libertatea.

Cum au sărbătorit ucrainenii distrugerea navei Moskva

După ce crucişătorul Moskva s-a scufundat, ucrainenii s-au înghesuit la oficiul poștal pentru a cumpăra timbrele poștale apărute recent cu sloganul „Navă militară rusă, du-te la dracu!”.

Citește și: Un elev de liceu din București, bătut de un coleg până și-a pierdut cunoștința

Andreea Mantea a încălcat regulile show-ului „Casa Iubirii”. Ce s-a întâmplat apoi

De ce s-a despărțit Mihaela Bilic de Constantin Stan, actualul soț al Andreei Berecleanu

Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu de la Rapid

Timbrul înfățișează un soldat ucrainean care înfruntă, cu o atitudine sfidătoare, o navă de război rusească în ape deschise. Este vorba despre Roman Hribov, soldatul care a rostit fraza devenită celebră „Navă rusă de război, du-te la dracu!”, după ce rușii le-au cerut grănicerilor ucraineni să depună armele și să se predea.

Marina ucraineană a confirmat că este chiar nava implicată în schimbul de replici dintre soldații ruși și cei ucraineni în Insula Șerpilor, iar civilii au format cozi la oficiul poștal pentru a cumpăra timbre. Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a fotografiat în urmă cu două zile cu timbrul, iar imaginea a publicat-o pe contul său de Instagram.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter