Moldova este pregătită să lupte împotriva Rusiei dacă va fi invadată: „Suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 aprilie 2022, 12:26

Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, a transmis că țara sa va lupta să-și apere teritoriului, în cazul unei invazii a armatei ruse.

Republica Moldova este tot mai îngrijorată că ar putea fi atrasă în războiul dintre Rusia și Ucraina, mai ales după incidentele recente petrecute în Transnistria. Cu atât mai mult, cu cât un general rus a susținut că unul din obiectivele fazei a doua a „operațiunii speciale” din Ucraina este „crearea unui coridor terestru către Crimeea și ieșire la Transnistria”. 

Citește și: Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe, atunci când președintele Franței s-a îndrăgostit de ea

Gina Pistol revine la „Asia Express”! Unde se va filma sezonul 5

Cum a ajuns tatăl Deliei să trăiască în mânăstire: „Până la 40 de ani, eram ateu!”

Ce condiție i-a impus Jennifer Lopez lui Ben Affleck în contractul prenupțial

Rusia a amenințat Republica Moldova cu „răspunsuri dureroase”

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Rusia a amenințat Republica Moldova cu „răspunsuri dureroase”, după declarațiile președintei Maia Sandu, care a interzis simbolurile invaziei ruse „Z”, „V” și panglica bicoloră „Sf. Gheorghe”.

Trebuie să spunem un „Nu!” ferm războiului și simbolurilor acestuia și să insistăm pe excluderea lor din comunitățile noastre. Locul acestor simboluri este alături de alte simboluri barbare ale distrugerii şi morţii – la coșul de gunoi al istoriei, a declarat Maia Sandu.

Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, a spus, de asemenea, că Rusia trebuie să-și protejeze cetățenii din Transnistria.

În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia.

Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean.

Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și uitat de mulți ani, a declarat Vodolatski în urmă cu câteva zile.

Moldova este pregătită să lupte împotriva Rusiei dacă va fi invadată: „Suntem gata să facem tot posibilul să ne apărăm țara”

În cazul în care scenariul din Ucraina s-ar repeta, Republica Moldova va riposta, a declarat Igor Grosu, președintele Parlamentului moldovean.

Noi, cât de mari sau mici am fi, trebuie să ne facem datoria față de casa noastră, pentru că dacă vrei ca cineva să te ajute sau să pună un cuvânt pentru tine, acel partener trebuie să vadă că tu, cel care locuiești în această casă, ești cel care vrei să ți-o aperi. Acesta este principiul de bază, a declarat acesta, potrivit știrileprotv.ro.

Igor Grosu a mai atras atenția că „cineva își dorește escaladarea situației pe malul stâng al Nistrului”, după cum arată incidentele din Transnistria, însă țara sa va lupta să-și apere teritoriul.

Noi o să fim pe poziții și suntem gata să facem tot posibilul ca să ne apărăm țara, dacă vrem să pretindem că suntem stat. Asta e regula de bază și altă regulă nu există, a mai spus acesta.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter