Mihaela Bilic: „Tortul de mere este cel mai simplu și dietetic desert din lume”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 14:15

Cui nu-i plac prăjiturile făcute în casă? Sunt mult mai sănătoase decât cele gata preparate pe care le găsim în comerț, au o savoare aparte și ne duc mereu cu gândul la copilărie, la deserturile minunate pe care bunica ni le pregătea cu atât de multă plăcere. Dacă vă numărați printre persoanele pofticioase, dar mereu atente la numărul caloriilor consumate, avem o veste bună: există un tort care poate fi preparat cu multă ușurință de oricine și care este pe cât de delicios, pe atât de dietetic. Și nu o zicem noi, acest lucru este confirmat de specialiștii în nutriție.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Ciocolata este mai degrabă medicament decât aliment”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că tortul de mere este o variantă de desert ideală pentru cei care-și doresc să se răsfețe cu un dulce bun, fără prea multe calorii. Bilic a explicat, pe rețelele de socializare, cum se prepară acest deliciu culinar care nu îngrașă (dacă este consumat în cantități moderate, desigur).

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Prăjiturile cu mere sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, niște ‘Cenuşărese’ ale cofetăriei. Nici ştrudelul, nici plăcintă şi nici mărul în aluat, oricât ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admirație. O excepţie există totuşi – tortul de mere, probabil cel mai simplu şi mai dietetic tort din lume. Dacă tot e sezonul merelor, faceți din ele o sărbătoare! Caramelizați zahăr într-o cratiţă şi aşezaţi în ea mere întregi, curățate de coajă şi sâmburi. Umpleți-le cu stafide, scorțişoară sau dulceaţă de cireșe amare, presăraţi unt şi la cuptor cu ele! Când s-au rumenit turnaţi deasupra pandişpan şi mai bagaţi-le o tură la cuptor. În final răsturnaţi cratiţa pe un platou şi… ta-da… tortul e gata. O coroană aurie de mere coapte pe un blat pufos şi gălbior, armonie de toamnă, nu altă! Servit cu ingheţată, cremă de vanilie sau frişcă poate fi un deșert de zile mari”, a destăinuit Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto –  123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter