Mesajul unui comandant ucrainean din uzina Azovstal, Mariupol: „Mai avem doar câteva zile sau chiar ore”

De Unica.ro, pe

Serghei Volina, comandantul Brigăzii 36 a Marinei naţionale ucrainene, a transmis un mesaj cutremurător din uzina Azovstal, acolo unde sunt blocați apărărtorii Mariupolului, alături de sute de civili.

Armata rusă a înconjurat combinatul Azovstal, acolo unde se ascund atât forțele armate ucrainene care au apărat orașul Mariupol, cât și civili. Uzina este atacată cu „bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de distrugere a buncărelor și toate tipurile de artilerie, atât terestre, cât și navale, pentru atacuri fără discriminare”, după cum a relatat comandantul regimentului Azov.

Rusia a transmis un ultimatum pentru militarii ucraineni, să predea armele în schimbul garanției că vor rămâne în viață, însă aceștia au refuzat în repetate rânduri.

Citește și: Cum arată casa lui Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor. La 23 de ani, trăiește ca un rege

Jennifer Lopez, apariție surprinzătoare cu ocazia sărbătorilor pascale. Cum s-a îmbrăcat artista

Ce nume va purta a treia fiică a Ralucăi Pastramă

Dana Budeanu, poză nud pe rețelele de socializare

Mesajul unui comandant ucrainean din uzina Azovstal, Mariupol: „Mai avem doar câteva zile sau chiar ore”

Serghei Volina, comandant al Brigăzii Marine 36, a transmis un mesaj cutremurător. Acesta a cerut ajutorul liderilor mondiali pentru a fi scoși în siguranță din uzina Azovstal.

Poate fi ultima mea declaraţie, pentru că mai avem doar câteva zile sau chiar ore. Facem apel la liderii mondiali să aplice procedura de extragere a militarilor garnizoanei Mariupol, a civililor care sunt alături de noi aici la fabrică. Vă rugăm să ne duceţi pe teritoriul unei ţări terţe şi să ne asiguraţi securitatea, a spus acesta într-un interviu pentru CNN, citat de Digi24.

Potrivit comandatului ucrainean, „inamicul este de zece ori mai numeros”, iar armata rusă are „avantajul în aer, în artilerie, în forţe terestre, în echipamente şi în tancuri”. Volina a mai spus că pe lângă militari, în subsolurile uzinei Azovstal se mai află în jur de 500 de răniți, dar și sute de civili, printre care sunt femei și copii.

Sursă foto: captura video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter