Mărturii de pe front. Ce au povestit doi cântăreți ucraineni

De Unica.ro, pe

Vitali Kiricenko, solistul trupei rock „Numărul 482”, și Igor Dubrovski, liderul grupului „Nu-ți fie frică, Mașa” au povestit cum e viața pe front alături de armata ucraineană.

Vitali Kiricenko are 47 de ani și este solistul trupei rock „Numărul 482”, pe care a înființat-o în 1998 la Odesa. Acesta s-a înrolat în armata ucraineană pentru a-și apăra țara și a mărturisit că și-a luat cu el și chitara, care stă lângă mitralieră pentru că nu a prea avut timp de cântat.

Citește și: Ana Pascu a murit. „Doamna scrimei românești” avea 77 de ani

Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

Ce le transmite Raluca Tănase, ex-Bambi, celor care spun că și-a făcut intervenții estetice

Antonia, mai sexy ca niciodată. „Pe locuri, fiți gata, judecați!”

Mărturii de pe front. Ce au povestit doi cântăreți ucraineni

Am reușit să le cânt camarazilor doar o dată, luna trecută. Băieții nu mi-au cerut doar melodii d-ale noastre, ci și hituri la modă, „Navă rusească, du-te naibii” sau „Bayraktar”, cântecul dedicat dronelor turcești cu care distrugem vehiculele de luptă rusești, a mărturisit artistul, potrivit publicației ucrainene Vesti, citată de Libertatea.ro.

Vitali Kiricenko, moment marcant în timpul luptelor

Acesta a mers pe front chiar dacă nu avea pregătire specială, ci doar puțin antrenament la paintball. S-a adaptat rapid condițiilor de acolo, dar au fost momente care l-au marcat.

Se auzeau lovituri de artilerie foarte aproape de avanpostul nostru. Nu era clar cine trăgea, ai noștri sau ai lor. Nu am fost niciodată atât de rapid, m-am echipat în 10 secunde. Deși dormim îmbrăcați, trebuie să-ți pui vesta antiglonț, bocancii, să verifici dacă e încărcată mitraliera… Mulțumesc lui Dumnezeu, atunci erau loviturile noastre aeriene, a dezvăluit Vitali Kiricenko.

Igor Dubrovski, pe front împreună cu soția sa

Un alt artist ucrainean care s-a înrolat în armată alături de soția sa este inginerul de sunet Igor Dubrovski, 56 de ani. Liderul grupului „Nu-ți fie frică, Mașa” a mărturisit că nu are nicio pregătire în domeniul militar, însă își ajută camarazii cum poate, la bucătărie sau la alte treburi care nu necesită anduranță.

La vârsta mea, alergatul cu echipament complet este nerealist, voi muri într-o sută de metri. Prin urmare, fac lucruri care nu necesită eforturi fizice, a dezvăluit el. Acesta a luat lecții de tragere în poligon și a învățat să lucreze cu minele antitanc, în cazul în care va fi nevoie să înlocuiască un soldat.

În aceeași unitate este și și soția lui, însă aceasta a fost nevoită să stea departe de front, după ce și-a luxat piciorul.

Am mers împreună din prima zi de război și acum suntem în aceeași unitate. Timp de o lună, eu am reușit să merg doar într-o noapte acasă.

Pentru ea a fost rău, dar a fost bine pentru pisicile noastre, au fost fericite când a ajuns în apartamentul nostru, a mai spus Igor Dubrovski.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter