Macron, după o conversație de aproape două ore cu Putin: „Ce e mai rău abia acum urmează”

De Unica.ro, pe

O altă discuție între Vladimir Putin și Emmanuel Macron a eșuat în dezescaladarea situației din Ucraina.

După cum arată publicația franceză Le Monde, care citează surse din administrația prezidențială, o altă discuție cu Vladimir Putin a eșuat în dezescaladarea situației din Ucraina.

În dimineața de joi, Emmanuel Macron a fost sunat de liderul de la Kremlin și a fost anunțat că nu renunță la demilitarizarea Ucrainei și că atacurile armatei se vor intensifica. Este a treia convorbire pe care o au cei doi președinți de la începutul războiului în Ucraina, și a durat o oră și jumătate.

Un consilier prezidențial a povestit: „Nimic din ce a spus Vladimir Putin nu ne face să credem că se va opri”. El a mai adăugat că Putin nu renunță la ideea de „denazificare” și dezarmare a Ucrainei.

Citește și: Mărturia unui locuitor din Herson, oraș din Ucraina ocupat de ruși: „Chiar dacă rușii nu ne vor ucide, e imposibil să ai încredere în ei”

Citește și: Cum sunt pedepsiți rușii care răspândesc informații ce contravin propagandei lui Putin

Citește și: Povestea Elenei Osipova, protestatara de 78 de ani arestată la manifestați anti-război din Sankt Petersburg

Citește și: Declarații rasiste în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

„Temerea președintelui Macron, în urma acestei discuții, este că situaţia se va agrava”, au declarat surse de la Palatul Elysée pentru Le Monde, după cum relatează Libertatea. „Având în vedere ce i-a transmis Putin, ce e mai rău abia acum urmează”.

Administrația prezidențială franceză susține că Putin e „determinat să continue ofensiva”, cu scopul de a prelua controlul asupra întregii țări, în pofida avertismentelor transmise de Macron că invazia îl va costa pe Putin foarte scump, a faptului că Rusia continuă să fie izolată de restul lumii și a faptului că economia rusă este îngenuncheată de sancțiunile impuse.

Sursele prezidențiale au dezvăluit că Putin i-ar fi spus lui Macron că invazia militară decurge „conform planului” și că atacurile armatei ruse în Ucraina se vor intensifica. Mai mult, Putin ar fi avertizat că dacă negocierile din Belarus trenează, iar partea ucraineană nu acceptă condițiile, Rusia va veni cu condiții mai aspre, potrivit CNN.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter