Jurnalista Marina Ovsiannikova, prima declarație după ce a fost eliberată: „Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 14:23

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a făcut un protest împotriva războiului la postul public de televiziune din Rusia, a fost eliberată după 14 ore de audieri. A primit o amendă, dar va fi în continuare cercetată pentru propaganda anti-război.

Marina Ovsiannikova este jurnalista postului de televiziune rusesc Pervîi Kanal (Canal 1), care a dat buzna în timpul buletinului de știri cu o pancartă pe care scria „Nu războiului! Nu credeți propaganda. Aici sunteți mințiți. Rușii împotriva războiului”. 

O jurnalistă a protestat în direct împotriva războiului, la postul public TV din Rusia.

Jurnalista din Rusia, mesaj împotriva războiului

Anterior, într-o postare pe rețelele de socializare, aceasta a mărturisit că îi este rușine pentru că ani de zile a fost implicată în propaganda Kremlinului și a condamnat războiul din Ucraina.

Din nefericire, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani, a transmis jurnalista în clipul video.

Gestul ei a fost salutat de foarte multă lume, inclusiv de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care i-a mulțumit pentru curajul ei de a lupta împotriva dezinformării și de a transmite adevărul.

Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război, a spus Zelenski într-un video postat pe rețelele de socializare.

Citește și: Ce trebuie să facă românii din diasporă în cazul începerii războiului în România

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Recomandările lui Raed Arafat în caz de dezastru. Ce trebuie să avem în casă

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Jurnalista Marina Ovsiannikova, prima declarație după ce a fost eliberată: „Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore”

Marina Ovsiannikova a fost reținută de poliție și interogată timp de 14 ore, după cum a mărtursit în momentul în care a fost eliberată.

Vreau să le mulțumesc tuturor pentru susținere… prieteni, colegi. Au fost zile foarte, foarte grele în viața mea, pentru că am petrecut practic două zile fără somn. Ancheta a durat peste 14 ore și nu mi-au dat voie să iau legătura cu cei dragi, apropiați. Nu mi-au oferit niciun sprijin juridic și de aceea mă aflam într-o situație destul de dificilă. Voi da toate declarațiile mâine, pentru că astăzi am nevoie pur și simplu să mă odihnesc, a declarat jurnalista la ieșirea din secția de poliție, potrivit Digi24.

Ea a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro, dar va fi în continuare cercetată. Dacă va fi judecată și găsită vinovată, aceasta riscă până la 15 ani de închisoare după noile legi semnate de Vladimir Putin cu privire la ceea ce Rusia consideră informații false despre armată.

Ea poate fi trasă la răspundere, inclusiv în temeiul articolului 20.3.3 din Codul de infracțiuni administrative (Acțiuni publice care vizează discreditarea utilizării forțelor armate ale Federației Ruse pentru a proteja interesele Federației Ruse și ale acesteia, ale  cetăţenilor și pentru menţinerea păcii şi a securității internaţionale), potrivit agenției ruse TASS.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter