Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 17:54

Japonia a trimis în Ucraina veste și căști antiglonț. Este pentru prima dată când forțele de apărare ale Japoniei trimit astfel de echipamente în străinătate.

Japonia s-a alăturat statelor care au oferit ajutor Ucrainei, țara atacată de forțele armate ruse, chiar dacă trebuie să respecte Constituţia pacifistă de după Al Doilea Război Mondial, potrivit Libertatea.

Minsterul Apărării din Japonia a transmis că ”prevederile stricte care interzic transferul de provizii de apărare din Japonia către părţile aflate în conflict au fost actualizate marţi pentru a permite ca echipamentele de apărare să fie date Ucrainei în urma invaziei Rusiei.”

Donaţia Japoniei a venit după o solicitare a ministrului apărării al Ucrainei de vinerea trecută. Echipamentul a fost trimis marţi, 8 martie, cu un avion al Forţelor de Autoapărare Japoniei care a plecat de la baza aeriană Komaki.

Citește și: „Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

Zelenski, schimbare de discurs: „Mi-am pierdut interesul față de NATO”

Japonia vrea să ajute Ucraina, dar nu cu arme letale

Japonia intenționează să livreze Ucrainei și alte provizii de urgență neletale, cum ar fi alimente, produse de igienă, aparate foto, generatoare de curent, corturi și haine de iarnă.

Secretarul-șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat, într-o conferință de presă că este „extrem de important” pentru Japonia și pentru securitatea sa națională să răspundă ferm, alături de alte națiuni, împotriva agresiunii rusești și să ofere sprijin Ucrainei.

Japonia nu intenționează să trimită arme letale în Ucraina, a adăugat Matsuno.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter