Învățământul online, prelungit prin Ordonanță de Urgență. Până când este valabilă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 06 ianuarie 2021, 10:30
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că învățământul online ar putea fi prelungit printr-o Ordonanță de Urgență. Aceasta nu va fi însă valabilă până la finalul anului școlar.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri va exista o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea învățământului online. Aceasta va fi valabilă pe o perioadă destul de scurtă.

„Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Citește și: În Ungaria se redeschid școlile și grădinițele

Învățământul online, prelungit prin OUG

Acesta a mai spus că a refuzat prelungirea școlii în format online până în septembrie 2021, în speranța că în semestrul al doilea, copiii se vor întoarce la școală. Ordonanța de Urgență pentru prelungirea învățământului online va fi valabilă doar până în data de 8 februarie.

„Am refuzat acest lucru și am spus . Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la Antena 3.

Acesta a mai menționat faptul că nu s-a renunțat la Evaluarea Națională pentru clasa a 8-a.

Citește și: Ministrul educației, despre redeschiderea școlilor: Orice scenariu este deschis

„Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări, vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter