„În război nu ești femeie sau bărbat. Ești soldat!” Povestea unei tinere din Kiev care s-a înrolat în Forțele Armate

De Unica.ro, pe

O poză cu o tânără din Ucraina îmbrăcată în uniformă militară, gata să-și ajute țara, s-a viralizat în mediul online. Tânăra în haine militare s-a fotografiat cu un buchet uriaș de trandafiri roșii în brațe, iar în dreptul pozei a scris următoarele cuvinte: „A trebuit să mă înrolez în armată ca să primesc un asemenea buchet!

Marharyta Rivchachenko este o jurnalistă ucraineană din Harkov și a decis să se alăture forțelor armatelor ucrainene în războiul cu Rusia, pentru a ajuta așa cum poate ea.

Pe 24 februarie, când am auzit că invazia rușilor a început, am realizat că nu vreau să fug, că vreau să rămân în Kiev și să încerc să ajut. M-am dus la un spital militar să donez sânge, pentru că sunt donator, și am început să mă gândesc la ce mai pot face.

Am vrut să mă înscriu într-o asociație de voluntari, dar situația din țară era incertă. Eu, de profesie, sunt jurnalist și publicist. Dar în facultate am studiat medicina și am lucrat și ca asistent medical până acum. Așa că ajut Forțele Armate, dau primul ajutor răniților. Și mă ocup și de aprovizionarea soldaților cu echipamentele care le sunt necesare. – a explicat Marharyta, într-un interviu acordat presei locale.

Citeşte şi: În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

Tânăra spune că este foarte mândră de ceea ce face. Echipamentul ei nu presupune și o vestă antiglonț, așadar se simte vulnerabilă. În plus, mai precizează ea, în mijlocul războiului nu există gen, nu sunt bărbați sau femei, ci doar soldați.

Nu a fost simplu să intru în Forțele Armate. Eram jurnalist civil, aveam o viață interesantă. Dar acum nu mai am nimic din acea viață. Nu eram pregătită pentru așa ceva, nu știam cum să trag cu pușca, am învățat acum. Nu am vestă antiglonț, așadar nu sunt direct pe front, sunt vulnerabilă. Aici nu ești femeie. Nu există gen. Aici ești soldat, ajutor medical, voluntar. Este foarte important să înțelegi că aici nu există masculin sau feminin. – a mai spus tânăra.

Marharyta a adăugat cu există un procent de 2% – 3% de femei care lucrează în armată și ca să poți face față presiunii trebuie ”să crezi în tine și să te iubești suficient de mult încât să nu lași pe nimeni să te jignească”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter