Filme cu zombi – Filme horror și comedii memorabile cu zombi

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:51
Cele mai apreciate filme cu zombi sunt cele care trec peste clișee și te surprind cu un scenariu original și secvențe captivante. Iată o selecție a celor mai bune filme cu zombi

Fie că ești fan filme horror cu zombi sau că îți plac comediile cu zombi, unele dintre ele parodiind chiar cele mai populare pelicule de groază din istoria cinematografiei, în lista de mai jos cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău:

Cuprins

Cele mai apreciate filme cu zombi

I Am Legend

Unul dintre cele mai apreciate filme cu zombi, I Am Legend îi are în distribuție, printre alții pe Will Smith, Alice Braga și Charlie Tahan. Acțiunea are la bază un scenariu apocaliptic când toți oamenii se transformă în zombie, cu excepția lui Will Smith, care devine eroul Planetei. Filmul cu zombi I am Legend este o adaptare a romanului cu același nume scris de Richard Matheson. După același roman au fost mai multe adaptări pe marile ecrane printre care și popularul The Last Man on Earth în 1964 sau The Omega Man în 1971. Însă I Am Legend este nu doar cel mai nou, ci și cel mai apreciat dintre toate.

Night of the Living Dead

Night of the Living Dead este unul dintre acele filme cu zombi care au făcut istorie. Deși la momentul lansării a iscat multe controverse din cauza nenumăratelor scene sângeroase și a violenței de multe ori gratuită, filmul nu poate lipsi din acest top. Acțiunea are la bază un grup de oameni care se ascund într-o fermă pentru a scăpa de o invazie zombi. Pelicula a fost inclusă de Bibliotecă Congresului American în Registrul Național al Filmelor, fiind considerat un film cu „impact colosal la nivel cultural, istoric și estetic”.

Resident Evil

Unul dintre cele mai populare filme cu zombi, care s-a și transformat într-o serie de succes, Resident Evil îi are ca protagoniști pe Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes și Colin Salmon. Deși a primit recenzii împărțite din partea critici, pelicula a avut încasări de peste 102 milioane dolari SUA în toată lumea. Filmul are multe elemente din jocurile video cu același nume și o are în prim plan pe eroina amnezică Alice și o trupă de comando a corporației Umbrellcțiunea este bazată pe încercările acestora de a opri infecția cu virusul-T care transforma oamenii în zombie.

Planet Terror

Unul dintre cele mai mediatizate filme cu zombi Planet Terror este un proiect semnat de Quentin Tarantino și Robert Rodriguez. Acțiunea are în prim plan sălbatica luptă dintre o armată de zombi și supraviețuitorii rasei umane, hotărâți să lupte până la ultima suflare. Deși în cadrul peliculei se regăsesc destul de multe clișee, filmul se numără printre cele mai apreciate de fanii genului.

REC

Acțiunea unuia dintre filmele cu zombi ce nu poate lipsi din acest top se concentrează pe o realizatoare de emisiuni TV care face un reportaj într-o stație de pompieri. Intriga este momentul când popmierii sunt chemați să salveze o bătrână, prinsă în capcană în propriul domiciliu. Casa bătrânei însă este o adevărată capcană a morții.

Maggie

Poate unul dintre cele mai puțin obișnuite filme cu zombi, în ceea ce privește scenariul, Maggie îi are în rolurile principale pe Anrnold Schwarzenegger și Abigail Breslin. Arnold este tatăl unei copile pe care un virus necruțător o transformă în zombie. Rolul lui devine acela de a o apăra de cei care vor s-o omoare și de a accepta schimbările teribile prin care fiica sa trece în timp ce se transformă în zombie.

Filme horror cu zombi

The Evil Dead

The Evil Dead se plasează în top filme horror cu zombie. Pelicula pornește de la povestea a cinci prieteni care se duc să-și petreacă vacanța la o veche cabană aflată într-o pădure. Acolo descoperă Cartea Morții și o înregistrare aparținând unui profesor care a locuit în cabană. Tinerii se amuză de ce spune profesorul în înregistrarea, fără să bănuiască măcar că aceasta conține un descântec care eliberează forțele răului din pădure. Scenele de neimaginat și lupta de supraviețuire plină de suspans au făcut ca The Evil Dead să fie catalogat drept unul dintre cele mai bune filme horror cu zombi.

Pontypool

Un alt film thriller psihologic cu zombi, Pontypoop nu este recomandat persoanelor claustrofobe. Acțiunea îl are în prim plan pe un prezentator de radio captiv în propriul studio. Acesta va duce o luptă crâncenă pentru supraviețuire în timp ce își informează ascultătorii despre ce se întâmplă.

Braindead

Deși clișeul virusului ce transformă oamenii în zombi se regăsește și în acest film, Braindead este în continuare unul dintre cele mai apreciate filme cu zombi.Lionel, un tânăr foarte mămos, se îndrăgostește de o femeie care crede că destinul lor este să fie împreună. Numai că la una dintre întâlnirile de familie, mama lui Lionel este mușcată de o cratură misterioasă și moare. Destul de previzibil, aceasta se transformă într-un zombi ce va încerca să contamineze tot orașul, iar Lionel este nevoit să o oprească.

The Return of the Living Dead

Tot dintre cele mai cunoscute filme cu zombi este și The Return of the Living Dead. Acțiunea pornește în momentul în care Frank, angajat al unui depozit de materiale medicale trebuie să instruiască un nou angajat, pe Freddy. Pentru a-l impresiona, acesta îi relatează o poveste ciudată: câteva cadavre infestate cu o substanță chimică s-au trezit la viață, dar au fost izolate de către armată în niște containere care, din greșală, au ajuns la depozitul lor. Fiind cuprinși de o curiozitate ce nu le dă pace, amândoi coboară și studiază containerele. Totul ia o întorsătură neașteptată în momentul în care, din neatenție, unul dintre ei acționează un sistem de eliberare a unui gaz ce îi amețește complet.

Filme cu zombi. Cele mai bune comedii cu zombie

Zombieland

Și cum multe dintre cele mai mediatizare filme cu zombi tratează niște clișee, inevitabil au apărut și parodiile, comedii cu zombi pline de umor negru. În comedia Bun venit în Zombieland este vorba despre doi tipi care au găsit modalitatea de a supraviețui într-o lume dominată de zombi. Din distribuție fac parte Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone Abigail Breslin. Aceștia vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alții sau să se predea zombilor.

Creepshow

Un film cu zombi ieșit tipare este Creepshow, care combină horrorul cu umorul de calitate. În această peliculă, Stephen King abordează teme horror într-o manieră aparte, printr-o comedie ce pare absolut dementă. Filmul pare o antologie a fobiilor umane foarte bine pusă în scenă.

Shaun of the Dead

O parodie după celebrele filme cu zombie, Shaun of the Dead are o distribuție formată din Simon Pegg , Nick Frost și Kate Ashfield. Acțiunea are loc într-o Londra infestată de zombi înfometați, unde doi prieteni cam leneși și fără căpătâi se chinuie să țină piept morțiilor-vii și să-și salveze pielea.

Care sunt cele mai bune comedii romantice?

Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter