O femeie însărcinată, rănită în bombardamentul de la maternitatea Mariupol, a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 martie 2022, 14:39

O femeie însărcinată și copilul ei au murit după ce Rusia a bombardat maternitatea din Mariupol, potrivit Associated Press. Imaginea tulburătoare cu aceasta pe o targă, în timp ce era cărată de salvatori printre dărâmături, a devenit un simbol al războiului.

Imaginea realizată de jurnaliștii de la Associated Press cu femeia însărcinată care agoniza pe o targă în timp ce era scoasă din iadul de la maternitatea Mariupol după bombardamentul forțelor armate ruse a făcut înconjurul internetului.

În videoclipurile și fotografiile realizate săptămâna trecută de jurnaliștii AP după atacul asupra spitalului, femeia rănită a fost surprinsă cum își mângâia abdomenul însângerat, în timp ce salvatorii o duceau printre dărâmături spre o ambulanță.

Citește și: Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Avertismentul unui profesor rus: „Țările din Pactul de la Varșovia vor urma, dacă Putin va avea succes în Ucraina”

Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei

EXCLUSIV. Ce diferență de vârstă este între Lavinia Petrea și soțul ei

Femeia și copilul au murit

Femeia a fost dusă de urgență la un spital aflat aproape de prima linie, unde specialiștii au încercat să îi salveze viața. Dându-și seama că își pierde copilul ea le-a strigat: „Omorâți-mă acum!”, au mărturisit cadrele medicale.

Medicii au decis să-i facă cezariană, însă copilul nu a dat „niciun semn de viață”, a spus chirurgul. Nici mama, care avea pelvisul zdrobit și șoldul dislocat, nu a supraviețuit.

Mai mult de 30 de minute de resuscitare a mamei nu au dat rezultate. Amândoi au murit, a declarat chirurgul Timur Marin.

În haosul declanșat după bombardamentul maternității, medicii nu au mai avut timp să întrebe numele femeii, înainte ca trupul ei și al bebelușului să fie ridicate de familie. Însă aceștia au mărturisit că se bucură că măcar cineva a venit să-i ia și nu au ajuns la groapa comună săpată în Mariupol.

Oficialii ruși au susținut că maternitatea era o bază a extremiștilor ucraineni și că înăuntru nu erau civili.

Situție dramatică în Mariupol

Considerat un punct strategic, orașu-port Mariupol, a fost atacat încă de la începutul războiului. Situația în această zonă este una tot mai grea pentru cei aproximativ 400.000 de oameni blocați acolo, după ce armata rusă a înconjurat orașul. Aflat sub asediul, în Mariupol civilii nu mai au căldură, lumină, mâncare și apă.

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, susține că evacuările nu sunt posibile din cauza rușilor. Nici ajutoarele nu pot ajunge acolo din cauza atacurilor de pe drum. În schimb, Kremlin-ul susține că ucrainenii sunt vinovați de acest dezastru umanitar.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter