Sicriul reginei Elisabeta a II-a, pregătit de acum 30 de ani. Din ce este făcut

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 septembrie 2022, 12:15

Sicriul reginei Elisabeta a II-a, care va fi depus la Westminster Hall din Londra, începând de miercuri, 14 septembrie, ar fi fost făcut încă de acum 30 de ani, din materiale solide.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care va fi transportat din Scoția la Londra, este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb. Acesta ar fi fost pregătit încă de acum 30 de ani.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a, acoperit de drapelul şi însemnele regale britanice

Este făcut din stejar englezesc, care este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor, a declarat Andrew Leverton, patronul societății de pompe funebere din Londra care se ocupă de funeralii și care a moștenit sicriele în 1991 când a început să lucreze cu Palatul, potrivit Agerpres, care citează The Times.

Din același materiale a fost făcut și sicriul prințului Philip, care a decedat în aprilie 2021. Dublura de plumb este extrem de grea, dar permite ermetizarea sicriului, care va fi depus într-o criptă. Mânerele din alamă sunt special create pentru sicriele regale, la fel şi capacul, care trebuie să poată suporta însemnele monarhiei.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a purtat pe umeri de 8 bărbați, Catedrala St. Giles, Scoția

Familia regală și-a dorit ca atât scoţienii, cât și britanicii să îşi poată lua rămas bun de la suverană. Însă publicul nu va putea să vadă chipul reginei, pentru că sicriul va rămâne închis, fiind acoperit de drapelul şi însemnele regale britanice.

Citește și: Ce se va întâmpla cu câinii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Ce relație au Andreea Bălan și George Burcea, la doi ani și jumătate de la despărțire

Simona Halep, surprinsă la o clinică de fertilizare in vitro la scurt timp după divorț

Kate Middleton a povestit cum a reacționat fiul ei cel mic, Prințul Louis, când a aflat de moartea Reginei

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la Windsor. Programul funeraliilor

Regina Elisabeta a II-a a murit în data de 8 septembrie 2022, iar funeraliile de stat vor avea loc luni, 19 septembrie, Westminster Abbey din Londra, la ora locală 11:00 (13:00, ora României).

Sicriul suveranei britanice a fost transportat de la Castelul Balmoral din Scoţia, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, apoi la Catedrala St. Giles și va ajunge marți la Londra, la Palatul Buckingham.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a, regele Charles al III-lea și Camilla, regina consoartă, printul Edward și alte cadre militare la o slujba de la St Giles' Cathedral, Edinburgh

Miercuri, 14 septembrie, va fi depus la Westminster Hall, cea mai veche clădire din complexul Parlamentului, unde va rămâne până în dimineața înmormântării.

În data de 19 septembrie, sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi purtat în procesiune de la Westminster Hall şi Westminster Abbey, unde va avea loc slujba de înmormântare, apoi va fi dus la Wellington Arch şi de acolo la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor. Regina va fi înmormântată în cavoul regal.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter