Declarațiile deznădăjduite ale medicului Virgil Musta: „Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici”

De Unica.ro, pe

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a explicat pentru news.ro că autoritățile ar trebui să implementeze un blocaj total de două sau trei săptămâni pentru a reduce din supraaglomerarea spitalelor.

„Ar trebui impuse niște reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze”, a zis medicul, după cum relatează Libertatea. „Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două-trei săptămâni, dar, din păcate, este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”.

Citește și: Expert în sănătate: „Poți muri în România din cauza pandemiei și fără să ai COVID-19”

Virgil Musta a mai spus că actuala creștere a numărului de cazuri se datorează faptului că mulți oameni au ales să fie iresponsabili în loc să respecte regulile de igienă și de distanțare socială: „Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat”.

În prezent, sistemul de sănătate se află sub o presiune imensă, iar doctorul a spus că s-a ajuns în situația în care cadrele medicale trebuie să aleagă între cine are prioritate la a fi salvat și cine nu. „Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin”, a zis el. „Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter